promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bebizonyították a 9/11-i terrortámadás hátborzongató összeesküvés-elméletét, igaz lehet a feltételezés?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

22 év telt el az egész világot megrázó terrortámadás óta, de még mindig sokan kétkednek benne, hogy ismerjük a teljes történetet. Összeállításunkban összeszedtük a szeptember 11-ei merénylettel kapcsolatban leggyakrabban felbukkanó összeesküvés-elméletet, köztük akad olyan is, aminek lehetne alapja - de mégis van rá racionális magyarázat.

 

 

Épp a minap értekeztünk róla az X-akták 30. évfordulója kapcsán, hogy a modern kor embere teljes bizonytalanságban él, amiért a legelképesztőbb összeesküvés-elméleteket is képes elhinni, miközben ezek közül sok ma már egyáltalán nem akkora képtelenség, hanem a mindennapjaink szerves része. A 2008-as gazdasági világválság, a 2014 óta húzódó, és Ukrajna tavalyi megtámadásával eszkalálódó orosz konfliktus, vagy a covid körüli mizéria kérdéseire ma sincs egyöntetű, megnyugtató válaszunk, csak rengeteg, egymással párhuzamosan futó narratívánk, amiből mindenki a saját szájíze szerint válogat. Így van ez 9/11 esetében is. Lássuk a legelborultabb elméleteket, amiket a hívők bizonyítottnak látnak, miközben létezik rájuk racionális magyarázat

A Deep state szervezte meg

Máig sokan tartják, hogy az amerikai kormány szervezte meg a támadásokat, de minimum tudott róluk, és engedélyezte azokat. A magyarázat szerint a globális elit így akarja kicsikarni, hogy a támadásokra reagálva korlátozza a polgári szabadságjogokat, ezzel is megkönnyítve egy autoriter világkormány bevezetését. Amerika a terrorcselekményre hivatkozva meg is támadta Irakot, majd Afganisztánt, és elfogadták a Patriot Act törvényt, ami szabad kezet adott a rendfenntartó szerveknek a magánemberek megfigyelése. Az elméletnek nagy löketet adott Michael Moore manipulatív "dokumentumfilmje", a Fahrenheit 11/9 is, ami az amerikai elnök felelősségét firtatja.

A repülőgép-becsapódás csak elterelés, irányított robbantás állhat a háttérben

Az ikertornyok közelében fekvő  World Trade Center 7 felhőkarcoló - amely a CIA, a Védelmi Minisztérium és a Vészhelyzet -kezelési Hivatal irodáit tartalmazza - órákkal az ikertornyok után omlott össze, anélkül, hogy közvetlenül bármilyen támadás érte volna Ezért sokan irányított robbantásra gyanakodtak, de a Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézet hároméves vizsgálata arra az eredményre jutott, hogy az Északi torony leomlása miatt keletkező óriási tűz miatt omlott össze az épület. Más elméletek szerint az ikertornyok sem kellett volna összeomoljanak a becsapódó repülőgépektől, valójában azonban olyan mértékben rongálódtak a tartóoszlopok, hogy az egyes helyeken az 1000° C-os tűzet eredményezett, meghajoltak az acélgerendák.

Nem is csapódott repülő a Pentagonba

Ennek az elméletnek az az alapja, hogy az épületben maradt lyuk túl kicsi és szabályos ahhoz, hogy egy utasszállító repülőgép okozta volna, valószínűbb, hogy rakéta találat érte az épületet. Az Amerikai Építőmérnöki Társaság egyik tagja azonban minden ezzel kapcsolatos kételyt eloszlatott, mikor úgy nyilatkozott, hogy a lyuk mérete és alakja annak köszönhető, hogy a repülőgép egyik szárnya a földet érte, így a másik elvágódott az épülettel való ütközés következtében.

A média előre tudott a támadásról

A már említett World Trade Center 7 összeomlását, a BBC News tudósítója, Jane Stanley élő riportban jelentette be, pedig az épület még láthatóan állt a háta mögött. Ezzel azt sugallta a szemfülesebb nézőknek, hogy előre tudta, miről kell majd beszámolnia. A riporternő egyszerűen csak elrontotta az épület nevét, de a felvétel már futótűzként terjedt az interneten, és más médiumok is lehozták.

Nem is zuhant le az United 93-as járata, a negyedik gépet lelőtték.

A négy repülőből akadt egy, ami nem ért célt, az United 93 a pennsylvaniai Shanksville közelében csapódott a földbe, miután az utasok megpróbálták átvenni a gép irányítását a. A talajon található óriási füstölgő lyukból sokan arra következtettek, hogy a géptestet rakétatámadás érte, mivel az alelnök az ikertornyok elleni támadást követően elrendelte, hogy lőjenek le minden olyan repülőgépet, amelyet feltételezetten eltérítettek. Ha viszont hinni lehet a jelentéseknek, az manhattani támadást követő zűrzavarban ki sem adták a parancsot a vadászpilótáknak.

Az alábbi videóban pedig itt vannak összegyűjtve a magyar híradások, érdemes lehet belenézni, hogyan számoltak be akkoriban a még ma is felfoghatatlannak tűnő támadásról, ami minden bizonnyal teljesen új mederbe terelte a 21. századot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás