promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Titanic a levegőben: jégtömbnek repült egy utasszállító gép 10 ezer méteren
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy a millióhoz annak az esélye, hogy ez bekövetkezzen, de sikerült elkerülni a tragédiát.

Szokatlan baleset történt a két ünnep között – a levegőben. Egy repülőről hatalmas jégtömb vált le (ez szokványos a nagy magasságban haladó gépeknél), ami aztán éppen egy alatta 300 méterrel elrepülő utasszállító szélvédőjére pottyant rá.

A pilóták persze nem repestek az örömtől, már csak azért sem, mert a jégdarab végigrepesztette az egész üveget. Elképzelni is rossz, mi történt volna, ha az ablak betörik. A British Airways peches járatán 200 utas tartózkodott.

Fotó: Twitter

A Boeing 777-es öt centi vastag üvege alaposan megrongálódott, ez mindent elárul az eset komolyságáról. A repülő 10 700 méteres magasságban haladt Londonból a napfényes San José (Costa Rica) felé.

Az utasszállítók szélvédői elvileg olyanok, mint a golyóálló üvegek, hogy a nagy magasságban és nagy sebességnél előforduló rendkívüli becsapódásoknak is ellenálljanak. A szerkezet most is kiválóan vizsgázott, bár szakemberek szerint egy a millióhoz annak az esélye, hogy hasonló balszerencsés „koppanás” történjen. A gép csak pár órával az eset után landolt a célállomásán.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás