promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Soha nem látott videó került elő a szeptemberi 11-i terrortámadásról – Új megvilágításba helyezi a történteket?
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Két évtizede lapult a szenzációs és döbbenetes felvétel valakinél.

Félelmetes és szívszorító az a videó, amelyet készítője, Kevin Westley két évtizede vett fel, de csak most rakott ki a YouTube-ra. Ezen az ikertornyok egyike már éppen füstöl, majd egyenesben láthatjuk a második repülőgép becsapódását.

2001. szeptember 11-én az al-Káida terrorszervezet összehangolt öngyilkos merényletei rázták meg New Yorkot és az egész világot. 9/11 legmegrendítőbb eseményei azok voltak, amikor terroristák az USA fő jelképeinek számító Világkereskedelmi Központ (WTC) ikertornyaiba vezettek bele két amerikai utasszállító repülőgépet, közel 3000 ember halálát okozva.

A tragédiáról már rengeteg képsort láthattunk, de ez a mostani a kifejezetten drámaiak közé tartozik. Kevin Westley leírása szerint véletlenül maradt meg privátban számára, ám most közzétette, a körülötte lévők pedig egy vallási gyülekezet tagjai, akik a becsapódás után érthető pánikban törtek ki.

A közel 9 perces felvételt (amely egy hajóról készült, ezért a szokatlan szög) már több millióan tekintették meg. Hogy képes-e új, eddig nem ismert információkkal szolgálni a terrortámadásokkal kapcsolatban, azt a szakértők majd a tüzetes elemzés után eldöntik.

A legborzasztóbb jelenet a 2. perc után kezdődik, a szemtanúk ekkor figyeltek fel döbbenten a második gépre, amely végül nyílegyenesen vágódott bele a toronyba. A készítő Kevin Westley egyébként részt vett az iraki háborúban is, és csak az ott átélt borzalmakhoz tudta hasonlítani a szeptember 11-i élményét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás