promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a rendkívüli dolog állhat Tóth Gabi és Krausz Gábor válásának háttérben? Egy fontos dolog, amiről sokan megfeledkeznek és nem lehet megváltoztatni - magánvélemény
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Van valami, amiről szerintem a legtöbb kritikát mondó ember megfeledkezik.

Rengeteg helyen láttam leírva néhány egészen érdekes kijelentést, én most ezeknek a másik oldaláról fogom meg a dolgot. A legelső dolog ami egészen mellbevágott (a végtelen mennyiségű, mocsársűrű utálkozás és ítélkezés mellett) az az volt, amikor Papp Máté Bencét anyakomplexusosnak bélyegezték.

Tegyük tisztába a a hármasban szereplő tagok életkorát: Papp Máté Bence 29 éves, Tóth Gabi 35, Krausz Gábor pedig 40.

A mostani cikk teljes egészében véleménycikk, viszont jó lenne ezzel a témával kapcsolatban rendet tenni a fejekben. A régi iskola azt tanítja, hogy a legideálisabb felállás a fiatal nő, idősebb férfi, ez a tökéletes a hosszútávó, stabil egzisztencián álló, gyermekvállalásra alkalmas kapcsolatban.

Azonban ahogy az idő halad és egyre jobban modernizálódik minden, van egy igen csak nagy társadalmi átalakulás, aminek elismerése mintha az élet bizonyos szegmenseit nem érintené. A mai napig is elfogadott a fenti felállás, azonban ha egy nő fiatalabb párt választ magának, az furcsa, személyiségzavaros, kell neki a fiatal f*rok és mindenképpen csak az ösztönei vezérelhetik, érzelmek semmiképp. Ösztönlény, mondják gyakran. Nem érezzük mennyire disszonáns ez?

Ez a társadalmi aspektusa a dolognak, a mélyebb, privátabb szinteken azonban egészen egyszerű a képlet. Teljesen más a férfiak és a nők biológiai órája: míg a férfiak hajlamosabbak hamar elfáradni és az életkor előrehaladtával egyre kedvetlenebb és zárkózottabbak lesznek az élet dolgaira, nem akarnak utazni, bulizni, mulatni, kikapcsolódni és elengedik a gyeplőt, öregek ők már ehhez felütéssel.

Míg a nőknél ez teljesen másképpen működik: van egy második virágzásuk, amikor rengeteg terhet letéve újra fel akarják fedezni a világot, csak immár az érett, tudással teli énjükkel és nem elkövetni azokat a hibákat, amiket korábban és nem aggódni olyan csekélysegeken, melyek korábban napokat, vagy heteket tettek tönkre.

Nem tudhatjuk mi áll Gabiék válásának a hátterében. Nem mondom, hogy velük is ez történt, viszont mindenképpen érdemes lenne több szempontból is megvizsgálni egy-egy konkrét esetet az ítélkezés előtt. Ahogyan azt sem mondom, hogy ez mindig és minden pár esetében így van, de vitathatatlan, hogy a legtöbb nőismerősöm a férfiak leeresztéséről és lustaságáról panaszkodik.

Bármi megoldható elegendő kommunikációval és az egymás iránt érzett szeretettel, minden leírt trágár és sértő komment után gondoljunk bele abba, hogy mi bizony nem abban a cipőben járunk és kicsit söprögessünk a saját házunk táján.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás