promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világ leghülyébb betörőit fogta el a magyar rendőrség, ez a felvétel még a sokat látott nyomozókat is meglepte
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mesteri tervnek indult, végül szatírába fulladt a lopási kísérlet a nyolcadik kerületben.

Elképesztő módon bukott le egy tolvaj páros Józsefvárosban. A nő már korábban is büntetve volt, lábán helymeghatározó eszköz viselésére kötelezte a bíróság. Egy lebukás azonban nem volt elég a nőnek, aki párjával együtt lopni indult.

Eszköze lemerült, így a rendőrök nem tudták merre van. Végül saját magát árulta el: miutén berúgták az a társasház ajtaját, férje elindult a zsákmányért, ő pedig leült őrködni. Ha már ott volt, gondolta teljen hasznosan az idő - a ház villanyóra szekrényéből elkezdte tölteni a nyomkövetőjét. Amikor a lopás bejelentése után a kerületi rendőrkapitányságon elkezdték visszanézni a biztonsági kamera felvételét, még a sokat látott helyi rendőrök sem akartak hinni a szemüknek. Pár nappal a betörés után könnyűszerrel azonosították és lokalizálták az elkövetőket, akik körülbelül 160.000 forintnyi építőiparban használatos gépet tulajdonítottak el.

Gyanúsitottként hallgatták ki őket, majd utána kezdeményezték a letartóztatásukat. Fővárosunkban az utóbbi években megszaporodtak a hasonló esetek, legjobb védekezés a megelőzés. Nagy értékeket lehetőleg ne tartsuk otthon, mindig ellenőrizzük hogy bezártuk-e az ajtókat. Ha a máshol tárolás nem megoldható, gondoskodjunk a társasház biztonsági rendszereinek frissítésén: sok régi társasáhzban már egy zárcsere is sokat segíthet az erkölcstelen tolvajok ellen.

Egy biztonsági kamera felszerelése és üzemben tartása pedig közel sem nyomja meg annyira egy társasház közös költségét, hogy úgy érezzük az így kapott biztonság-érzet nem érte meg, és az esetleg minden körültekintő óvintézkedés estén is megtörténő tolvajlást is sokkal könyebb felderíteni, amennyiben rendelkezésünkre áll felvétel az elkövetőkről.

Arra nagyon kíváncsiak lennénk, hogy vajon a rendőri rajtaütés során az elkövetőknek leesett-e, hogy hogyan találtak rájuk a rendőrök, illetve azt is nagyon szívesen megnéztük volna, hogy a biztonsági kamera megtekintése közben az illetékes szervek milyen arcot vágtak.

Betörés közben töltötte fel a bűnügyi felügyelet miatt viselt elektronikus nyomkövetőjét

Az ördög a részletekben rejlik ugyebár, például, hogy betörés közben nehogy lemerüljön az elektronikus nyomkövető eszköz. A kamera, mely az egész jelenetet felvette, persze már kívülesett a bűnügyi felügyelet álló elkövető érdeklődésén. Ilyet még a sokat látott józsefvárosi nyomozók sem látnak nap, mint nap; a fiatal nő betörés közben töltötte fel a bűnügyi felügyelet miatt viselt elektronikus nyomkövetőjét. Egy társasház tárolóhelyiségébe törtek be Budapest VIII. kerületében 2023. augusztus 27-én 0 óra után. Az elkövetők szerszámgépeket loptak el, összesen mintegy 160 ezer forint értékben. A józsefvárosi nyomozók a bűncselekmény bejelentése után visszanézték a biztonsági kamerák felvételeit. Nem hittek a szemüknek, amikor meglátták, hogy miután társa berúgja a bejárati ajtót, egy fiatal nő őrködés közben a lakóház villanyóra-szekrényéből kezdi tölteni a lábán viselt elektronikus nyomkövető eszközt. Az ellopott gépeket végül biciklire pakolták és együtt távoztak. A VIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a kamerafelvételek alapján azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket augusztus 31-én fogtak el a betörés helyszínétől nem messze. A korábbi bűncselekmény miatt elektronikus nyomkövetőt viselő 23 éves B. Jenifert, valamint a 39 éves B. Imrét gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Posted by BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság on Tuesday, September 5, 2023
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás