promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Botrány a képviselőházban: rabosították a politikust, most kikerült róla a rendőrségi fotó
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Önként adta fel magát a rendőrségen, a rendőrségi fotó is készült róla.

Az esemény példa nélküli, ilyen eddig sohasem történt, ezzel az exelnök végleg beírta magát a történelembe.

Donald Trump volt amerikai elnök múlt csütörtökön feladta magát. A vádak ellene az volt, miszerint törvénytelenül cselszövést hajtott végre a 2020-as választások megdöntésére Georgiában. Összesen 20 percet töltött a fogdában, amely történelmi jelentőségű: sohasem készült még amerikai elnökről, vagy exelnökről rabosítási fotó.

200 ezer dolláros óvadék ellenében szabadon engedték, és visszament a repülőtérre, hogy hazarepüljön New Jerseybe.

Trump megadása a bűnüldöző hatóságoknak mára már olyan megszokott választási rutinná vált, amely szintén példátlan: egy volt elnököt négy különböző városban vettek őrizetbe bűncselekmény vádjával.
Az atlantai látogatása azonban jelentősen különbözött a három korábbi megadásától: éjszaka zajlott, és nem egy bírósági épületet, hanem egy problémákkal küzdő börtönt kellett felkeresnie, és nem egy olyan liberális bástyában, mint New York vagy Washington, hanem a 2024-es elnökválasztás szempontjából létfontosságú csatatérállam szívében. Ellentétben más városokkal, ahol nem kellett fényképezkednie, egy, az eljárást ismerő személy szerint itt készült róla egy rabosítási fotó.

Trump nem sokkal este 7 óra után landolt Atlantában, és a város csúcsforgalmán keresztül a börtönbe vitték. Jellegzetes fehér inget és piros nyakkendőt viselve integetett és felfelé tartott hüvelykujjat mutatott, amikor leszállt magángépe lépcsőin.

Az eljárást 20 perc alatt befejezte, és a szokásoknak megfelelően megadta a tisztviselőknek a fizikai méreteit: 180 centi magas. 215 font. Eper vagy szőke haj.

A Fulton megyei vádemelés a negyedik büntetőeljárás Trump ellen március óta, amikor az Egyesült Államok történetében elsőként emeltek vádat ellene. Azóta Floridában és Washingtonban is szövetségi vádakkal szembesült, ebben a hónapban pedig Atlantában emeltek vádat ellene 

Trump hívei egyébként a rabosítási fotót ajándéktárgyakra is rátették, melyek hatalmas népszerűségnek örvendenek, az ebből befolyó pénzösszeget pedig Trumpnak adományozzák, hogy ebből fedezze az ügyvédi költségeit.

Egyébként ismét nyeregbe akar szállni az elnökválasztáson és a rengeteg támogatóját látva, nem esélytelenül indul.

Sokan azonban tartanak attól, hogy újra hatalomra kerüljön, egy nő pedig a kezébe is vette a dolgok irányítását: meg akarta gyilkolni Trumpot. Az 56 éves nőt 22 év börtönbüntetésre ítéltél, egy méreggel átitatott levelet küldött el Trumpnak, de ez végül nem ért célba.

Donald Trump egyébként büszke az általa kiváltott indulatokra és a rabosítást sem szégyelli: ő maga posztolta ki a közösségi oldalára a rendőrségi fotót.

Forrás: pbs.org

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás