promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
3000 teknős, 1000 kígyó, 20 krokodil: az EU-rendőrség nagy fogása
Borítókép:  Az állatmentés során hüllők sokaságára, többek között krokodilokra bukkantak (AFP/Monika Skolimowska)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kígyó- és krokodilbőrből készült táskák, pénztárcák, óraszíjak és kitömött állatok sokasága mellett élő állatok ezreit foglalta le az Europol egy nagyszabású akció során, amelynek a hüllők lettek a főszereplői.

Hatalmas bűnténysorozatra bukkant Európában a nemzetközi rendőrség, a számok alapján meg lett az eredménye ugyanis egy rendkívüli, nagyszabású akciónak. Persze félő, hogy

az alábbiaknál is jóval több állat lett már illegális kereskedelem áldozata. 

Az európai uniós rendőrségi együttműködési szervezet, vagyis az Europol több mint 4400 hüllőt mentett meg a bejelentése szerint, mégpedig a Hóvihar fedőnevű, több mint egy hónapon át tartó művelet során. A rajtaütések, ellenőrzések során pontosan 4419 élő állatot foglaltak le: 2703 teknőst, 1059 kígyót, 512 gyíkot és gekkót, továbbá húsz krokodilt, illetve aligátort.

Kígyó- és krokodilbőrből készült táskákat, pénztárcákat, óraszíjakat, illetve kitömött állatokat is lefoglaltak.

A huszonkét országot érintő, illegális vadkereskedelemet felszámolni hivatott akció során tizenkét bűnözőt tartóztattak le (Olaszország, Spanyolország 6-6), közel kétszáz gyanúsítottat azonosítottak

„Az állatcsempészet egyre gyakoribbá vált az elmúlt években, olyannyira, hogy évente több millió euró értékben hüllők ezreit foglalják le az illetékes európai hatóságok”

– mondta a távirati iroda beszámolója alapján Pedro Felicio, az Europol egyik igazgatója.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás