promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Becsületes megtalálók fosztották ki a tárcámat, majd mikor visszaadták még volt pofájuk pénzt is kérni
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elég érdekes dolog történt minap az egyik ismerősömmel és nem nagyon tudok mellette szó nélkül elmenni.

Az ismerősöm egy munka miatt Budapestről Nagymarosra utazott, vonattal. A vasútállomáson leült és sodort magának egy cigarettát, aminek az elkészítéséhez ki kellett pakolnia a táskáját. Eléggé elvarázsolt forma, szóval nem is nagyon nézett körül, hogy kik vannak körülötte. Elszívta a cigarettát és elindult a munkavégzés helyszínére, majd a következő cigikészítésnél vette észre, hogy

Hoppá, nincs meg a tárcája.

Egyből leesett neki, hogy hol tűnhetett el, viszont mivel minden mást hiánytalanul megtalált a táskájában, tehát rendben visszapakolt, így már önmagában is érdekes, hogy éppen a tárca tűnt el.

Majd nem sokra rá jött egy üzenet a Facebook-on, hogy hurrá, megtalálták a tárcáját, holnap vissza is tudják adni neki. Lebeszélték a találkozót, másnap időben meg is jelent, jött egy fiatalember aki készségesen vissza is szolgáltatta a tárcát. A srác átvette, megköszönte és idult volna tovább, amikor a becsületes megtaláló megjegyezte, hogy

eléggé drága lett volna az iratok pótlása, nem?

Hát, igen, meg sok kellemetlenség, szóval tényleg köszi, hogy visszaadtad. - felelte a tárca tulajdonosa.

Talán, akkor meghálálhatnád jobban is. Jött rá a válasz. Az ismerősöm eléggé meglepődött és zavarodottan belenézett a tárcába, ekkor szembesült azzal, hogy az üres. Hiányzott belőle a pénz és a Budapest bérlet is. Ránézett a "becsületes megtalálóra", majd megmutatta a tárcát és mondta, hogy láthatóan nincs nála pénz.

De otthonról sem hoztál? Csak van nálad valamennyi. Erősködött a fiatalember.

Végeztünk. Legyél boldog azzal, amit ebbe találtál. - felelte a pórul járt haverom, majd sarkonfordult és elment.

A férfi, aki visszahozta a tárcát erre bedühödött és ordibálni kezdett utána, hogy minek nézi őt, hogy gondolhatja, hogy ő lopta el a 8 ezer forintját (meglepően pontos tipp volt, mert pont ennyi volt a tárcájában) és a bérletét (hoppá, még egy tipp, ami véletlenül pont betalált) és már megbánta, hogy nem dobta ki a kukába a tárcát.

Rettenetesen felháborítónak tartom ezt a dolgot. Nem elég, hogy lopnak, utána még lenne pofájuk még egy bőrt lehúzni az emberről. Szerintem felháborító.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás