promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Totális leállás az OTP-nél – erre mindenképp figyelj, ha nem szeretnél pórul járni
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fejlesztés miatt az OTP Bank egy halom szolgáltatása nem lesz elérhető szombat éjjeltől három órán keresztül.

Az OTP ügyfelei augusztus 5-én 23 órától másnap hajnali 2-ig a bank egy halom szolgáltatását nem tudják igénybe venni, így célszerű, ha szombat estig minden érintett elintézi a szükséges dolgait – hívta fel a figyelmet a Pénzcentrum.

A legnagyobb magyar banknál az internetbank, az online személyi kölcsön, az eBIZ szolgáltatás, a Simple, a SmartBank, az Electra, a SmartBróker alkalmazás, a QR kódos internetes fizetési szolgáltatások, a SZÉP kártya mobilalkalmazás foglalási előleg kifizetése és az egyenlegek megjelenítése, valamint a Vámpénztári rendszer sem lesz elérhető.

A vállalat arra is felhívta a figyelmet, hogy a Hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013. évi CCXXXVII. tv 286§ szerint a tervezett fejlesztések bankszünnapnak számítanak akkor is, ha a szolgáltatások csak rövid ideig, és nem egy teljes napig szünetelnek.

Nem ez lesz azonban az OTP egyetlen leállása augusztusban, ugyanis 24-én négy órán keresztül nézhet tétlenül maga elé az, aki nem volt észnél.

Azon a csütörtökön hajnali 1 órától 5 óráig nem lesz elérhető az OTP Bank kártyás fizetési rendszere, ami miatt ebben az időszakban a fizetési terminálokon és online felületeken nem lehet tranzakciót bonyolítani, továbbá az OTP Bank logóval ellátott kártyákkal sem tudnak majd pénzt felvenni az OTP ügyfelei.

Nem ez az egyetlen dolog, amivel az OTP előrukkolt a nyár folyamán: a vállalat minden erejével azon van, hogy fejlessze az internet- és mobilbankot, ami egyre népszerűbb az ügyfeleknél. A múltkor például bevezették a Persely elnevezésű funkciót, amivel igyekeznek az embereket spórolásra bírni. Erre a mostani helyzetben tényleg szükség van, és a magyarok többsége nem is igazán szeret vagy tud megtakarítani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás