promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli hír jött az OTP-sek számára, azonnal tudnod kell róla
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erről azonnal tudnod kell.

Az elmúlt időszakban rengeteg váratlan és fontos hír érte a magyarokat a legnagyobb szolgáltatók részéről, úgy tűnik, nincs változás, és a csalók egyre durvábban próbálkoznak, és lassan mindenki találkozhatott már velük. Adathalász támadások soráról lehet olvasni a napokban is, illetve arról is, hogy rengeteg csaló már le is bukott. Ahhoz, hogy felkészüljünk a váratlan helyzetekre, folyamatosan képben kell lennünk azzal kapcsolatban is, hogy mi a csalók legújabb technikája, vagy éppen milyen újfajta technológiát vetnek be ellenünk, hogy kicsalják az adatainkat.

Erre nagyon figyelni kell, így próbálnak átejteni minket a csalók.

Az OTP-sek esetében is egyre több a támadás, hogy megszerezzék tőlük a személyes adataikat. Az OTP Bank épp ezért rendszeresen tesz ki közleményeket is, amelyben figyelmeztetik az ügyfeleket, hogy vigyázzanak. Ezekben a közleményekből pedig megtudhatjuk azt is, hogy mik azok a tipikus dolgok, amelyekre nagyon figyelni kell. A csalók általában nagyon gyorsan beszélnek, és kényszerítő erejű a beszédük, gyorsan tettre sarkallnak minket, így pedig azt próbálják elérni, hogy ne mérjük fel a helyzetet kellően, és hagyatkozzunk rájuk.

Sokszor erőszakosak is.

Általában az OTP Bank ügyintézőjének bemutatkozó bűnözők azt jelzik az ügyfeleknek, hogy téves tranzakciót indítottak el a számlájukról. A hitelesség látszatát keltve pedig az is megeshet, hogy megjátsszák, hogy több banki munkatárshoz kapcsolják át azt, akit át akarnak verni. Sőt, azt kérik, hogy egy biztonsági számlára utaljon a megtévesztett pénzt.

Akár vírusírtó program telepítését is kérhetik tőlünk. Ám a megnevezett program helyett olyan szoftver kerül. gépünkre, amely révén távoli elérést szerezhetnek a gépünk felett. Épp ezért az OTP Bank azt tanácsolja az ügyfeleknek, hogy soha ne adják meg az adataikat a nem megbízható megkeresésekre, így pedig ne telepítsenek semmilyen applikációt vagy szoftvert sem a mobilukra vagy az otthoni gépükre. Kiemelik azt is, hogy egy bank soha sem kér olyat, hogy pénzét egy másik számlára helyezze át biztonsági okokból.

Az OTP YouTube-csatornáján is találhattok hasznos videókat, amelyekben a veszélyre figyelmeztetnek:

(via Mfor)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás