promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szupertitkos magyarországi objektumba tört be a lány, börtön járhatott volna ha rajtakapják a videózás közben
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A kalandor lány nem titkolt célja, hogy a látványos helyek mögötti valódi történeteket akarja megismerni.

Azért a mi országunkat választotta úticélnak, mivel Magyarországon rengeteg felfedeznivaló titkos hely van, a legtöbbjük sajnos rossz állapotban, pedig meseszép épületekről van szó, azonban az idő és a vandálok ezeket sem kímélik. Szeretné feleleveníteni a falak közötti emlékeket, megőrizni és bemutatni másoknak is ezeket, akik hasonlóan nagy rajongással néznek az ilyen szellemi monstrumok iránt.

1. Az első megállóa budapesti Tőzsdepalota, amely mellett egyébként a Rákosi bunker bejárata is megtalálható. Ez 1905-1948 között funkcionált építése céljaként, majd 1956-ban 1956 Televíziós székház lett. 2009-ben zárták be, azonban még ezután is nagy forgalomnak örvendett: itt forgatták a Bladerunner: 2049-etés a Hanna című sorozatot is.

Az épület ajtaja egyébként nyitva volt és munkásokkal is találkoztak benne. Az épület központi elemét, az üveges kupolát keresték, végül pedig sikerrel jártak.

2. A második célpont egy elhagyatott vonatállomás. Az itthagyott vagonoknak múzeumot akartak építeni, ami végül sosem valósult meg, így összesen 100 jármű találta itt meg a temetőjét.

A szóbeszéd szerint ezekkel a vonatokkal szállították a zsidókat Auschwitcz-ba.

3. A harmadik helyszín a  Balaton közelében lévő Szentkirályszabadjai lakótelep. 1960-ban építették az itt állomásozó szovjeteknek és családjaiknak. Szabad a bejárás a helyre, de óvatosnak kell lenni, mivel ezt a helyszínt én is meglátogattam és majdnem egy nagyon csúnya kutyatámadás lett a vége.

Annak idején minden megtalálható volt benne, tökéletesen alkalmas volt a hosszútávú berendezkedésre, színház, mozi, étterem, óvoda, iskola, étterem, amit csak el tudtok képzelni.

1988-ban hagyták magára a várost, ami azóta is érintetlen, azonban szép lassan lepusztul. A rendezők azonban erre is felfigyeltek, itt forgatták a Parallel nevű filmet. Fénykorában összesen 6-8 ezer embert szállásoltak el itt.

4. Egy katonai objektum, amely a korai 20. században jelentős stratégiai csomópont volt. A helyszínt a Balatom környékén kell keresni. A megépítése összesen 7 millió koronába került, Franz Joseph tervei alapján került megvalósításra. Szintén minden megtalálható volt benne, ez is egy mikrofaluként funkcionált.

Megtalálható volt benne egy léghajó garázs, jéggyár, lovasiskola, valamint 100 darab ágyú is.

Összesen 56 hatalmas épületből állt, ezeket pedig 1911-ben nyitották meg az itt lakók előtt.

Hihetetlen izgalmas kalandozásra hívott minket ez a bátor lány, azonban mindenkit óva intünk a hasonló akcióktól: ezek némelyike magánlaksértés és súlyos büntetést vonhat maga után ha hasonlóra adjuk a fejünket, a legtöbb ilyen helyszínnél ezért nincs pontos cím. A videó megnézése azonban teljesen biztonságos, ajánljuk is mindenkinek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás