promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Igazi ékszerdoboz nyaralófalu Magyarország szívében, neked is újdonság lesz ez a meseszép oázis
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha azt hiszed már oda-vissza ismered Magyarország népszerű üdülőhelyeit, akkor a mostani cikkünkkel lehetséges, hogy okozunk majd neked egy kis meglepetést.

Az ország keleti részén található a Kőrös folyópartjánaknak az a picike, turistacsalogatóan szépséges partja, amelyről most a cikkünkben szó lesz.

Mit is lehet csinálni, ha az ember idelátogat és itt tölti el a jól megérdemelt pihenését?

A Kőrös-part ideális hely például a vízi sportok szerelmeseinek. A folyók lehetővé teszik a horgászatot, csónakázást, kajakozást, kenus kirándulásokat és vízi túrákat. Így a víz közelségét kedvelő nyaralóknak nem kell választaniuk az aktív és a passzív kikapcsolódás között. Azonban nemcsak vizi sportok űzésére van lehetőség. A sík terep és a kellemes táj garantálják a kellemes kerékpártúrákat. Számos biciklis útvonalon keresztül fedezhető fel a vidék, amely ideális a természetközeli kirándulásokra. Kiváló hely a horgászok számára. A folyók gazdag halállományt kínálnak, beleértve a pontyot, harcsát, süllőt és keszeget is, így a horgászat népszerű tevékenység a látogatók körében.

Jónéhány természetvédelmi terület található errefelé, amelyek kiemelten fontosak a helyi ökoszisztéma megőrzése szempontjából. Ezek a területek számos ritka és védett állat- és növényfaj számára teremtenek biztonságos otthont. Emiatt például a hely vonzza a madármegfigyelőket is. A folyók mentén található madárrezervátumok ideális helyek a madarak megfigyelésére és a természet egyéb szépségeinek felfedezésére.  A Kőrösvölgyi Állatpark is igen érdekesnek ígérkezik: ez egy közelben található állatkert, amely nagyszerű családi program lehet. Itt a látogatók közelről megcsodálhatják az állatokat és részt vehetnek különféle interaktív tevékenységekben.

A környék gazdag történelmi örökséggel is rendelkezik. Számos kis falu és település található a folyók partján, amelyekben megtalálhatók a régi időket idéző épületek. Több történelmi nevezetesség is megtalálható errefelé, például a Körösvölgyi Múzeumfalu, ahol hagyományos parasztházak és kiállítások mutatják be a régi idők életkörülményeit.

A Kőrös-part mentén számos nyaralóhely és kemping várja a vendégeket. Ezek a helyek kiválóan felszereltek és az egészen egyszerű kisházaktól a luxus felszereltségűekig válogathatunk.

A nyár folyamán számos kulturális fesztivál és rendezvény zajlik, mint például népzenei koncertek, folklórprogramok és helyi kézműves vásárok.

A környék híres a helyi gasztronómiáról is. Jellemzőek a különleges ízek, így a helyi halételek és a hagyományos magyar étkek. Gyakran rendeznek halászléfőző versenyeket, ahol a résztvevők azért versengenek, hogy ki főzi a legfinomabb halászlevet. Ez egy hagyományos magyar ételverseny, amely szórakoztató élményt nyújt mindenkinek.

A Kőrös-part és annak nyaralóövezete tehát egy olyan terület, ahol a természet szerelmesei, a vízi sportok rajongói és a kulturális élményekre vágyók egyaránt megtalálják a számításaikat. A kellemes táj, a gazdag történelmi örökség és a vendégszerető helyiek együtt teszik különlegessé és vonzóvá a helyszínt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás