promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyarok Ibizája létezik és olcsóbb mint gondolnád: 10 ezer forint alatt eljuthatsz ebbe az országba és lehet sosem halottál róla
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy egészen új világ van tőlünk 12 órányi autóútra, vagy pedig másfény órányi repülőzésre.

A mostani nyaralóajánló személyes élmények alapján készült, volt szerencsém idén másodjára is ott tölteni az egyik nyaralásomat. Az ország maga gyönyörű, azonban valószínűleg inkább Várnáról, mintsem erről a nagyon menő partszakaszól ismeritek: Sunny Beachről van szó, ami Bulgária legfrekventáltabb nyaralóhelyéről, aminek a felfedezéséhez szinte alig kell a zsebünkbe nyúlni és innen jön a dolog érdekes része.

Mivel augusztusban is tervezem a visszatérést (készüljetek, nagyon addiktív a hely) így ránéztem a lehetőségekre: most 6 tank benzin kellett az oda-vissza útra, azonban ez a tájékozatlanságomon múlott (ami egyébként egy tele lévő kocsi esetében szétdobva még mindig teljesen vállalható összeg), ellenben 12-14 órán keresztül a kocsiban fogtok aszalódni. Viszont! A repülőjegykereső oldalon kicsit körlnézve, már 10 ezer forint alatt találhatsz augusztusra repülőjegyet, amennyiben Burgaszt jelölöd meg úticélnak.

Burgasz önmagában megér egy nyaralás, így ha van kedvetek nyaralás közben költözni, akkor itt is beiktathattok 2-3 éjszaka szállást. Mivel repülőtere van, elképzelhetitek mekkora a város: bevásárló utcák, főváros szerű hangulat és mesés tengerpart vár rátok.

De egyelőre maradjunk Sunny Beachnél: Átértek (egyébként az ország tömegközelekedési hálózata kiemelkedően fejlett) és egy dologra számítsatok: nincs nappal, nincs éjszaka, nincs lakóház, nincs tilos. Szállodák, bárok, árusok, bulihelyek, éttermek és tengerpart ameddig a szem ellát.

Mindezt 0-24-es kivitelben kell elképzelni, tehát ha esetleg rádjön éjjel kettőkor a zenehallgathatnék, akkor minimum 15 hely versenyzik majd a pénzedért.

Ha azt mondanád, hogy rendben, kijutottam olcsón, de a világ pénze sem elég erre az életmódra, akkor megnyugtatlak.

Mindenhol egyet fizet kettőt kap koktélakció (és így fizetsz nagyjából 3000 Forint alatt), az élelmiszerboltokban és az árusoknál is megdöbbenés vár majd, de pozitív értelemben.

A szállásokat szintén "alulárazzák", egy havi bérből, félrerakás nélkül ki lehet kalkulálni egy hotelszoba árát.

Mindenkit buzdítok arra, hogy fedezze fel ezt a csodálatos helyet, imádják a turistákat, a legtöbb ember magyar szóval, szívélyesen várja az országunkból érkezőket. Felejthetetlen élmény, garantálom.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás