promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Új várost fedeztek fel maguknak a leleményes magyarok, itt költik most a pénzt a Balaton helyett
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hajdúszoboszló egy festői kisvárosa Magyarországnak, mely Hajdú-Bihar vármegyében található. Sokak számára leginkább a gyógyfürdőjéről híres, mely Európa legnagyobb fürdőkomplexumának számít. A város vonzereje a lenyűgöző természeti környezetben, a gyógyvízben és a különféle wellness lehetőségekben rejlik. 

Az utóbbi időben hiába a Magyar Tenger mindannyiunk kedvenc üdülőhelye, másról sem lehet olvasni, csak hogy a hihetetlen mértékű drágulás miatt egyre kevesebb család engedheti meg magának, hogy ott töltse a pihenését. Nyaralni azonban a többség továbbra is szeretne, így egy kisebb átrendeződés történt abban, hogy mit is nevezünk itthon klasszikus üdülővárosnak. Ezt a nevet mostmár Hajdúszoboszló is magáénak tudhatja, egyre többen választják ugyanis ezt az idei nyár úticél gyanánt.

De mit is kell tudnunk erről a városról?

Hajdúszoboszló neve a "hajdú" szóból származik, amely az erőszakos és bátor hadseregtől, a hajdúktól ered, melyeket Bocskai István telepített be 1606-ban a városba. A "szoboszló" kifejezésről pedig megosztalanka  vélemények, de az egyik legelfogadottabb verzió, hogy eredete a török "sóboszló" kifejezésből származik, ami annyit jelent, hogy "sósforrás" vagy "sóforrás". Ez a név utal a város jellegzetes termálvizeire, amelyek magas sótartalommal rendelkeznek. A "sóboszló" kifejezés magyarosításakor alakult át a "szoboszló" formára.

Az első írásos említése Hajdúszoboszlónak 1075-ben történt, de régészeti leletek alapján a település már a bronzkorban is lakott volt.

Hajdúszoboszló hosszú ideig mezővárosként működött, majd a 20. század elején vált önállóvá.

A város egyértelműen legfontosabb vonzereje a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő és Strand, amely hatalmas területen terül el: fürdőközpontban több mint 30 medence található, köztük termálmedencék, élménymedencék, hullámmedencék és gyermekmedencék is, így nem csoda, ha egész családnak tud felhőtlen szórakozással szolgálni.
A gyógyfürdő vizének kiváló hatásai messzeföldön ismertek: segíthet az ízületi problémák, bőrbetegségek, reumatikus panaszok és más egészségügyi problémák kezelésében.
A fürdő mellett számos wellness-szolgáltatás is elérhető, mint például masszázs, szaunák, gőzkabinok és spa kezelések, amelyek segítenek a mindennapi mókuskerék utáni pihenésben és regenerálódásban.

A fürdőkomplexumhoz tartozik az Aqua-Palace, egy óriási fedett élményfürdő, amelyben csúszdák, pezsgőfürdők és egyéb vízi attrakciók találhatók. Ez különösen a gyerekek és a vízi szórakozást kedvelő látogatók számára nyújt izgalmas kikapcsolódást.

@matyimolnar Ezzel a vizes progival indítottuk a nyarat! #szponzoralttartalom Nekem nagyon bejött, ti is próbáljátok ki a hazai strandokat! ;) #nyár #csodasmagyarorszag @Csodás Magyarország eredeti hang - Matyi

A közelben is van néhány érdekes látnivaló: Ilyen a Hortobágyi Nemzeti Park, amely Magyarország első nemzeti parkja. Ez a hatalmas terület egyedülálló tájképpel jeleníti meg hazánk kultúrájának egy jelentős szegletét, ahol megtapasztalhatod a puszta varázsát, a vízimadarak gazdag élővilágát és a híres hortobágyi lovas hagyományokat.

A Bocskai István Múzeum a történelem szerelmeseinek kedvez: A múzeum bemutatja a város és a környék történetét, valamint az itt élő emberek mindennapi életét. A gyűjteményben megtalálhatók régészeti leletek, művészeti alkotások és más történelmi emlékek.

A városban nem elhanyagolható a gasztronómia sem, több étterem is található itt, ahol megkóstolhatod a hagyományos magyar konyhát, de a nemzetközi ételeket sem kell nélkülöznöd.
Hajdúszoboszlóban számos rendezvény és fesztivál kerül megrendezésre az év során. Az aktuális eseményekről és programokról érdemes tájékozódni a város hivatalos weboldalán vagy turisztikai irodájában.

Mindenképpen javasoljuk, hogy látogassatok el a városba, biztosan szuper élményekben lesz részetek!

Forrás: wikipedia.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás