promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan fordulat a Balatonnál, tényleg ekkora a baj?
Borítókép:  Illusztráció / Balaton
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Aggasztó dolgokat lehet hallani a Balatonról, most kiderült az igazság.

A magyarok életének egyik meghatározó része az évente szinte kötelező jelleggel megejtett balatonozás, ami valószínűleg már gyerekként megszokássá vált mindenki számára. Nyáron a legtöbb család eltölt a Balatonon pár napot a pihenés, kikapcsolódás és szórakozás jegyében még úgy is, hogy szinte évről évre egyre drágábbak a szállások, illetve az itt kapható ételek, italok – de vajon mikor jön el az a pont, hogy elegük lesz a nyaralóknak?

Az utóbbi 1 évben jelentős áremelkedést tapasztalhattunk a boltokban, sokan elkezdtek nagy erővel spórolni, hiszen a legtöbb ember fizetése nem igazán tudta tartani a tempót a drágulással. Természetesen a Balatont is elérte az infláció, ráadásul elég keményen, így a magyar családok felkészülhetnek arra, hogy a szokásosnál jóval többet kell költeniük idén az üdülésre, ezt pedig már nem biztos, hogy mindenki megengedheti magának.

Egészen aggasztó dolgokat közölt a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, Flesh Tamás, ugyanis állítólag 30-40 százalékkal kevesebb vendégre lehet számítani idén a Balatonon, ami hatalmas visszaesésnek és veszteségnek számít a hazai turizmus számára – de most váratlan fordulat történt, ugyanis kiderült, hogy elvileg egyáltalán nem ennyire problémás a helyzet, így valószínűleg nem kell félnünk.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség elnöke szerint az adatokban egyáltalán nem látszik 30-40 százalékos visszaesés, ez távol áll a valóságtól – de majd a szezon végén fogunk valós képet kapni ezzel kapcsolatban.

Az eddigi adatok alapján elvileg mindössze nagyjából 2 százalékos volt a visszaesés, vagyis ezek szerint a magyarok a drágulás ellenére is kitartanak a Balaton mellett, viszont csak később lesznek erről pontosabb információk – de addig is biztos, hogy rengetegen meglátogatják majd hazánk „tengerét”, aminek nincs párja.

Itt lehet megtekinteni egy érdekes riportot az idei balatoni árakról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás