promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Irigy Hónaljmirigy is csinált egy aszpartám mentes videót, és még pénzt se kértek érte
Borítókép:  Irigy hónaljmirigy Facebook
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Irigy Hónaljmirigy bemutatta a kedvenc italaikat, amikben természetesen nincsen aszpartám.

Mindenki tudja, hogy nem csak a világot, de köztük Magyarországot is elérte az aszpartám-hisztéria. Ugyebár ez annyira felkeltette az emberek érdeklődését, hogy igyekeztek a tudományos cikkeknek is utánanézni. A fontos kérdések közé tartozott, hogy mennyit lehet belőle fogyasztani, milyen termékekben van, és hát persze az, hogy valóban káros-e.

A lényeg ugye, hogy az aszpartám egy mesterséges édesítőszer, amelyet sok élelmiszerben és italban használnak, mivel jóval édesebb a cukornál, és kevesebb kalóriát tartalmaz. Az aszpartám két aminosavból, a fenilalaninból és az aszparaginsavból, valamint egy metil-észterből áll. A szervezetben az aszpartám metanollá és formaldehiddé bomlik, amelyek mérgezőek lehetnek nagy mennyiségben.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb jelentésében közben közölte, hogy maga az aszpartám „lehetségesen rákkeltő”, de továbbra is biztonságos a fogyasztása a már korábban elfogadott mennyiségben.

Tehát az édesítőszer fogyasztása bizonyos mennyiségben biztonságos lehet, az elfogadható napi bevitelt továbbra is 40 mg/testtömeg kilogrammban határozták meg.

Most ugyebár rengeteg sztár állt bele abba, hogy elkezdte népszerűsíteni az aszpartám mentes üdítőket. A marketingesek szerint ez egy óriási húzás volt, de a közönség többsége már a végén erőltetettnek érezte, ahogyan a sztárok meglovagolták ezt a hullámot egy kis plusz pénzért.

Az majd a későbbi értékesítési adatokból fog jól látszani, hogy mennyire volt eredményes a reklámhadjárat. Azt is érdekes lesz megnézni, hogy az emberek esetleg mennyire fogták vissza azokat a termékeket, amikben van aszpartám, vagy egyáltalán foglalkoztak-e vele.

Mindenesetre az Irigy Hónaljmirigy beszállt a kampányba, és csináltak egy aszpartám mentes videót.

Nincs benne aszpartám!!!

Támogatjuk a kulturált alkoholfogyasztást! Ráadásul nincs benne aszpartám!

Közzétette: Irigy Hónaljmirigy – 2023. július 27., csütörtök

Mivel az Irigy Hónaljmirigyről van szó, így tudhatta mindenki, hogy lesz egy kis csavar a dologban. A csapat mindenestre bemutatta, hogy nekik melyek a kedvenc aszpartám mentes italaik.

„Támogatjuk a kulturált alkoholfogyasztást! Ráadásul nincs benne aszpartám”

- írta Facebook oldalán az Irigy Hónaljmirigy. Egészségükre!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás