promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiszivárgott mennyit keres Vilmos herceg, arcpirítóan nagy összeget tett  idén zsebre a királyi család kedvence
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A brit királyi család egyik oszlopos tagja Vilmos herceg, aki teljes körűen ellátja a rábízott feladatokat, így várható volt, hogy a megbecsülésen túl ezt az udvar összegszerűen is honorálja.

Na de mennyi is az annyi?

A cornvalli hercegség 2023-as éves költségvetési jelentését nyilvánosságra hozták, ebből derült ki az, hogy pontosan mennyi pénz is ütötte Vilmos markát.

Összesen közel 6 millió Fontot tehetett zsebre a herceg, ami nagyjából 7 millió Eurónak és kapaszkodjatok meg: 2 700 000 000 Forint lenne. Látjuk tehát, hogy a herceg nem szűkölködik és azt se felejtsük el, hogy ez teljesen saját felhasználású pénz, lakhatásra ugyebár nem kell költenie.

Vilmos az eddigi walesi hercegi cím mellett megkapta a Cornwall hercege tisztséget is, amely posztja Erzsébet királynő halála és édesapja, III. Károly trónralépése után lépett életbe és plusz juttatásokkal is járt, mivel a cím megöröklésével az összes többletjövedelem is őt illeti, ami a hercegségből származik.

Azonban ennél jövőre jóval busásabb bevételre számíthat, mivel eddig édesapjával osztozott ezen a birtokon: tehát eddig ez a jövedelem III. Károlyt illete és csak később szállt át Vilmosra, így az összeget felezte az édesapjával, amely nem kevesebb, mint 24 millió Font végösszegű volt a 2022-2023-as évi pénzügyi könyvelésben.

A maradék összeget, amely nagyjából 6,8 millió Font volt, a hercegség kérvényezésére félretették és a birtok működtetési céljaira használják majd fel, így az ezzel csökkentett összeget kapta meg Vilmos, mely már a cikk elején is említett 6 millió font.

Az biztos, hogy a leendő királynak és családjának nem kell, hogy főjön a feje a kiadások és a spórolás miatt.

Vilmoséknál egyébként maximum fordulaton pörög az élet, nemrégiben például egy jótékonysági lovaspóló versenyen vettek részt. Ő és a felesége, Katalin hercegné is hatalmas sportrajongók, így nem csoda, ha csupa mosolygós, vidám és derűs képek készültek az amúgy is elbűvölő hercegi párról:

Forrás: ujszo.com

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás