promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
15 darab keménytojás került a végbelébe – hamar megbánta a kísérletet a férfi
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A főtt tojást elfogyasztani kellett volna, de ő egy másik felhasználási módot választott.

Hollandiában történt az eset, ahol egy 29 éves férfi éjszaka ment a sürgősségire kibírhatatlan alhasi fájdalmakkal – írta a házipatika.hu a The Dutch Journal of Medicine című orvosi szaklapra hivatkozva. A férfi már a vizsgálat közben bevallotta, hogy korábban drogot – egészen pontosan GHB-t – fogyasztott.

Ennek hatására társával 15 megpucolt, főtt tojást dugott fel a hátsófelébe.

A páciens ekkorra kisebb pánik rohamot kapott, a tünetei pedig további vizsgálatokra adtak okot. Az orvos vérmérgezés gyanúja miatt CT-vizsgálatot rendelt el, ami alapján kiderült, hogy a férfit azonnal meg kellett műteni.

Szerencsére a jelentések szerint a műtétet követően nem kellett napokig ágyban maradnia a férfinek. Viszonylag hamar hazaengedték és marandandó károsodás nélkül hazamehetett.

Noha nem ez a leggyakoribb eset az orvosi szakvélemények szerint, amivel a sürgősségire sietnek az emberek, az természetesen előfordul alkalmanként, hogy hasonló bizarr dolgok történnek, amíg valaki tudatmódosító szer hatása alatt áll. Ám nem kell, hogy ennyire extrém legyen a szituáció, sokszor szeretjük titkolni a tüneteket, vagy a vélt-valódi okokat. Sokan sok mindent szeretnek titkolni az orvosok elől. Ezzel kapcsolatban korábban már több felmérés is készült, amely egy elég jól körbe rajzolható sorrendet állított azzal kapcsolatban, hogy mit rejtegetünk előszeretettel az orvosok elől.

  • Az egyik ilyen az alkoholfogyasztás, aminek viszont súlyos következményei is lehetnek. Ha például valakinek nem jók a májfunkciói, de letagadja, mennyit iszik, akkor félrekezelhetik, illetve olyan gyógyszereket kaphat, amik nem kombinálhatók alkohollal.
  • A másik az étkezési szokásaink. Felesleges vizsgálatokat előzhetnénk meg, ha őszintén elmondanánk orvosainknak, hogy mit és hogyan szoktunk enni. Az orvos dolga az, hogy segítsen, nem pedig, hogy ítélkezzen. Valószínűleg látott már nálunk durvább esetet is.
  • Nem szeretünk beszámolni a mellékhatásokról sem. Főleg, ha nem akarjuk, hogy abbamaradjon a kezelés. A másik véglet, amikor a beteg túloz, mert úgy érzi, enélkül az orvosa nem fordít rá kellő figyelmet.
  • Az is gyakori hazugság, hogy megfelelően szedtük a gyógyszereket, holott kimaradhatott néha egyik-másik adag. Nagyon fontos, hogy áruljuk el az orvosunknak, ha elfelejtettük bevenni a gyógyszert, vagy nem tudtuk kiváltani. Így tudja felmérni a szakember, hogy hogyan haladhatunk tovább a kezeléssel.
  • És az utolsó az óvszerhasználat! Egy felmérés szerint szívesen füllentünk róla, ha nem szoktunk védekezni. A páciensek egy esetlegesen felmerülő fertőzésnél automatikusan rávágják, hogy ők bizony védekeztek. Akkor is, ha nem. Ezzel nagyobb kárt nem okoznak a rendelőben annál, mint amekkora nehézségben már eleve vannak. Csak maguknak hazudnak róla, míg az orvos egyébként sem fog ítélkezni. Úgyhogy fölösleges az őszintétlenség.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás