promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hasfájással vitték orvoshoz, felfoghatatlan dolog történt
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hasi görcsökkel került kórházba, nagy meglepetés érte a műtét után.

Elképesztő dolgokról érkezik néha cikktéma, amelyek a való életben estek meg emberekkel, miközben a sztori lényegét kibontva egy rakat elvarratlan szál marad, maguk a szakemberek is sokkolnak néha. Az imént közzétett sztorit pedig tudományos lapokban is olvashatták az érdeklődők.

Folyamatosan fájt a hasa egy kisfiúnak, aki panaszkodott is erre folyamatosan. Később kórházba is került a fájdalom miatt, az intézmény orvosai végül úgy döntöttek, hogy megoperálják a gyerkőcőt. Végül eltávolították a vakbelét, ám meglepetés volt számukra is, hogy bizony a fájdalom nem múlt el. A műtét előtt nem csináltak röntgenfelvételeket, ám amikor a vakbél kivétele után sem akart mérséklődni a fajdalom, úgy döntöttek, hogy meglépik ezt is.

És ekkor jött a nagy meglepetés.

A röntgennel végül sikerült megállapítani, hogy mi lehet a fájdalom okozója, de maguk a szakemberek is meglepődtek azon, amit a felvételen láttak. amúgy a sztoriról egy szaklap is beszámolt, a Journal of Pediatric Surgery Case Reports is ismertette a történéseket még korábban. A fiú amúgy többször hányt is, miközben székrekedéstől is szenvedett a műtét előtti napokban, egyszerűen nem akart elmúlni a fájdalom, ezért döntöttek úgy, hogy beviszik a kórházba. A diagnózis után is folytatódtak a tünetek. Végül a röntgen után kiderült, hogy a fiú gyomrában egy mágneses karkötő található, méghozzá olyan, amin tizennyolc hatszögletű gyöngy található. A golyók eltömítették a fiú beleit, végül úgy döntöttek az orvosok, hogy újra megműtik, a hasfalat bemetszve végül eltávolították a karkötőt.

Az nem derült ki, hogy a karkötőt mikor és hogyan nyelhette le a fiú.

Az interneten amúgy számtalan esetről olvashatunk, amelyek még ennél is döbbenetesek:

(via TWN)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás