promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A nagy kondomkörkép - az összes hazugság egy helyen amit a gumiról terjesztenek
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Olvasónk egy férfiak által gyakran felvetett problémával fordult hozzánk, ennek kapcsán szeretnék néhány dolgot tisztázni a témát illetően, illetve segíteni neki a felmerülő problémában.

Sziasztok!

A barátommal gyakori vitatéma, hogy nem szeret óvszert használni és a szeretkezés egy véget nem érő könyörgéssel fejeződik be, amin általában összeveszünk. De van, hogy már egy kellemes csókolózás után is ezzel kezd el húzni, hogy látod milyen jó, nem lehetne most anélkül? Rengeteg dolgot mondott, hogy miért nem szereti, de nem tudom melyik igaz és melyik nem. Illetve azt sem, hogy mivel szereljem le.

Köszi.

Kedves Levélíró!

Először is köszönöm, hogy írtál és gratulálok a bátorságodhoz.

Az általad felvázolt probléma gyakori és mélyebbről ered mint az gondolnád. Volt szerencsém jónéhány férfi társaság beszélgetését meghallgatni és van, ahol még mindig ciki, vagy akár férfiatlan felvállalni azt, hogy óvszerrel közösül az illető.

Hiszen az olyan, gondolom hallottad már a kifejezést, mintha zacskó lenne rajta. Kezdjük is rögtön ezzel: nem, nem olyan. Létezik úgynevezett női óvszer is (amely ugyanazon elven működik, mint a férfi verzió, csak orális kielégítéshez használják) és határozottan állíthatom, nem tompít lényegesen sokat. A mai óvszerek kialakítása már nagyon-nagyon vékony, szinte egy hártya vastagságú, lehetetlen, hogy ne érezzen benne semmit.

Természetesen nem ugyanaz az érzés, mintha natúran szeretkeznétek, de százalékos arányban nagyjából 10-20 százalékos csökkenés tapasztalható, amivel a szex még bőven a nagyon élvezhető kategóriába esik.

Azt is gyakran hallom, ami az egyik legmegmosolyogtatóbb kifogás számomra, hogy kicsi, szűk, szorít. Az óvszerek nagy része úgy lett kialakítva, hogy a lakosság átlagos péniszméretét vette alapul, így a pasik nagy százalékának méretügyileg tökéletesen megfelel a bolti óvszer. Akit esetleg kicsit jobban megáldottak délen, azok már válogathatnak a Large kategóriájú gumik közül. Akik pedig ebben sem találják meg a számításukat, azok a patikából válogathatnak a valóban extra darabok közül. Az óvszer természetéből adódóan kell, hogy kicsit szűk legyen, így tudja a leginkább lekövetni a mozgást, illetve ez garantálja, hogy fentmaradjon, de fájdalmas élményt nem okoz.

Drága. Akit ez tántorít el a biztonságos szextől, azoknak javaslom, hogy számolja ki, hogy egy gyermek felnevelése 18 éves korig (de az nyilván egy korai becslés, hiszen nem ott ér véget a gondoskodás) anyagilag, nem beszélve a lelki terhekről. Abban azonban igazat tudok adni, hogy nem a legolcsóbb kiegészítő, de ebben a segítségetekre lehet, hogyha nem a márkás darabokat választjátok, hanem a nagyobb kiszerelésű, olcsó csomagokat. Minőségellenőrzésileg ugyanazokon a teszteket kell átmenniük, így nem csalódhattok.

Nem tetszik az íze/szaga. Valóban jellemző, markáns illata van, illetve ha a száddal is hozzáértél, akkor az íze a szádon maradt, esetleg közösen kereshettek olyan ízesített verziót, ami nem annyira orrfacsaró, latex szagú.

Olyan mintha nem bíznál bennem. Egy gyermek fogantatás nem bizalom, hanem biológia kérdése, ezt a rendszert pedig legbiztosabban a gumival lehet kijátszani.. Ezt a pontot nem is vitatnám tovább.

Megtöri a szeretkezés dinamikáját, elszáll a varázs. Ez egy olyan pont, amiben igazat tudok adni, azonban tudatosan rá tudtok készülni. Az óvszert tartsátok olyan helyen, ahol gyakran egymásnak estek, hogy gyakorlatilag csak ki kell nyúlni érte és már a kezedben is van. A felhúzásnál egy pillanat alatt megállapíthatod, hogy merre kell tekerni. Kicsit szorítsd össze a tetejét (ez mindenképp kell, hogy ne menjen bele levegő) majd nézd meg, hogy el tudod-e kezdeni legörgetni. Ha igen, az a jó oldal, ha nem, akkor fordítsd ki. Ami szintén segít és egyébként sokkal élvezetesebbé is teszi a felhúzást és az utána következőket: vásároljatok egy síkosítót, amit majd a gumi mellett tároltok és felhúzás előtt a kezedbe nyomva kend be vele a párod férfiasságát. Így könnyebben mozog majd és sokkal intenzívebb érzést ad.

Az igazi férfiak nem használnak gumit. De. Pontosan, az érett, felnőtt, felelősségteljes pasik azok, akiknek ezzel semmilyen problémájuk nincsen, hiszen ez egy természetes dolog.

És végül: Allergiás vagyok rá. A latexallergia egy létező dolog, azonban annak igen látványos, fájdalmas jelei vannak, így amennyiben semmilyen tünetet nem produkál a párod, akkor bizony ezzel csak megvezetni szeretne.

Amennyiben nyitott vagy rá, akkor a te részedről is tájékozódhatsz a fogamzásgátló módszerekről, amivel (egy stabil, monogám párkapcsolatban) elhagyható az óvszer.

A fentieket nyugodtan beszéld át a kedveseddel és kedvesen, tárgyilagosan világosítsd fel, hogy mindez a kettőtök érdeke és enélkül sajnos nem áll módodban intim helyzetbe kerülni vele. Tiszteletben kell tartania a döntésedet.

Remélem meg tudjátok oldani a problémát és a párod is megérti, hogy mennyire fontos a biztonságos védekezés. Legyél tárgyilagos és határozott. Amennyiben esetleg konkrét érveket is felhoz, akkor már tudsz rájuk érdemben reagálni.

Amennyiben neked is bármilyen problémád vagy elakadásod van, esetleg csak szeretnéd, hogy meghallgassanak, akkor írj nekünk az info@promotions.hu címre és segítek neked.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás