promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezt a táblát szinte minden autós rosszul értelmezi - téged is könnyen megbüntethet ezért a rendőr
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hiába kened-vágod a KRESZ-t, ezt a táblát még te is biztos rosszul értelmezted eddig.

Az ember azt gondolhatja, hogy ha átmegy a KRESZ-en, és a sikeres forgalmi vizsga után a kezében tartja a jogosítványt, már mindent tud a táblákról. Aztán lehet, hogy egyébként teljesen rosszul értelmezi némelyiket, és akaratán kívül szabálytalanságot követ el, ami miatt könnyen büntetést kaphat.

Létezik egy olyan tábla, amit szinte minden autós rosszul értelmez, viszont egy nagyon fontos, sebességkorlátozó tábláról van szó, ezért most ezt járjuk egy kicsit körül, hogy legközelebb te is tudd, mit is jelent pontosan.

Képzeld el, hogy lakott területen belül mész, és előtted van egy sebességkorlátozó tábla, hogy legfeljebb 30-cal mehetsz ott. Nincs is baj, lelassítasz, szépen haladsz, majd a település vége táblánál elkezdesz felgyorsítani 90 km/h-s sebességre.

Mit hagytál figyelmen kívül?

Volt-e kereszteződés, ami feloldotta volna a sebegsségkorlátozást? Tegyük fel, hogy nem volt, és te máris 60-al többel hasítasz a kelleténél. Ilyenre persze csekély az esély, de Székesfehérváron van egy hasonló útszakasz, ahol pont egy ilyen tábla kavarhatja meg az autósokat.

 

(Fotó: Screenshot/Google Utcakép)

Ahogy haladunk kifelé a városból a Móri úton, szembejön velünk egy 60 km/h-s tábla, amit pár méterrel később a Székesfehérvár település vége táblája követ. A kettő között azonban nincs sem feloldást jelző tábla, sem pedig útkereszteződés.

Mi akkor a teendő?

Ebben az esetben hiába hagytuk már el a lakott területet, egészen addig 60-al kell haladi, amíg nem lesz egy útkereszteződls vagy egy feloldó tábla.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás