promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyarok sem kerülhetik el a Youtube legújabb kegyetlen döntését
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Youtube a magyarokkal sem fog kivételezni a kötelező reklám és egyéb videós húzások terén.

Az internet igazi, világszintű berobbanása is szinte a Youtube-hoz kötődik. A 2006-ban a világ legnagyszerűbb találmányának nevezett videó-megosztó weboldal 2005-ben kapta meg alapjait. Azóta a lassan eltelt két évtizedben az emberiség egyik legmeghatározóbb és legnépszerűbb honlapja lett. Ugyan rengeteg kritika érte már a működését a hosszú évek alatt, és sok csorbát ejtett rajta néhány esemény, mégis töretlen a felhasználó tábora. Pedig az olyan "nagyszerű" események, mint az európai jogi és törvényi intézkedések, mind a Google általifelvásárlás, egyaránt nehezítették a Youtube működését. 

Azonban a már évek óta kőbe, vagyis inkább felhasználói feltételekbe vésett működés lehetővé tette azt, hogy az álca alatt maradva a lényegében változatlan legyen a felépülése. Ez persze nem teljesen igaz. Lévén a Youtube sem csak puszta emberbaráti szeretetből létezik, hogy a több milliárd ember csk úgy ingyen nézze a szerverekre naponta felkerülő több millió órányi tartalmat. Igenis pénzközpontú a videós oldal is, és a reklámokból van a legnagyobb bevétele, még ha egyre növekszik is az előfizetések száma az olyan szolgáltatásokra, mint például a Youtube Premium, vagy közvetlenül egy-egy tartalomkészítő "felszubolása", azaz anyagi támogatása. 

A legújabb hírek szerint nincs megállás, és fokozatot vált a reklámok hadjáratában a Youtube. A napi.hu bukkant az információra, miszerint ezentúl egy normál hosszúságú, populáris videó alatt

nem két darab 15 másodperces szponzorációs szpot fog bekerülni, hanem egyetlen 30 másodperces. Azonban nem lesz lehetőség az átléptetésére pár pillanat múlva, hanem annak megtekintése kötelező jelleget ölt majd. Ez a tesztelendő újítás egyelőre nem érint minden tartalmat, lévén azok többsége nem elég értékes a hirdető cégek számára. Az álláspont szerint most a legjobb 15 százalék videóban lesz ott a félperces reklám. 

Továbbá érkezni fog az a megoldás, mely szerint reklám fog az arcunkba vágódni, az éppen szüneteltetett videók esetében. Ezeket talán be lehet zárni is majd (jó eséllyel pár másodperc után), ám érzékelhetően a Youtube továbbra is igyekszik megragadni minden apró mozzanatot, amikor pénzt kereshet a felhasználókon. Állítólag a cég a jövőben is kihegyezi majd a saját promócióját arra, hogy ösztönözze az embereket a Premium szolgáltatásának előfizetésére, lévén ott nincsenek reklámok. 

A Youtube története három percben:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás