promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sikeresen keresztezték a T-rex maradványait - szenzációs bejelentés
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Soha nem keltett még ekkora felzúdulást egy kiállításra szánt T-rex bejelentése sem az USA-ban, sem máshol. Ráaádsul Európában könnyen hozzáférhetnek még a magyar érdeklődők is. 

Reméljük, hogy nem tévesztett meg senkit a cikkünknek adott cím, mert az amerikai kutatók valóban keresztezték egymással három fellelt Tyrannosaurus rex maradványait. Ez pedig nem jelenti azt, hogy teljesülne egyes emberek (rém)álma, és végre találkozhatnának egy sok-sok évmilliók óta kihalt őslénnyel. Ugyanis a tudomány jelenlegi állása és a biológia működési elve szerint lehetetlen feltámasztani a dinoszauruszokat, lévén nem maradt meg olyan DNS-származékuk, melyek elégséges mintát szolgáltatnának egy esetleges újrateremtéshez. 

Most, hogy mindenki leküzdte a félelmeit a meg nem valósuló Jurassic Parkkal kapcsolatban, elárulhatjuk, hogy szenzációs lehetőség lesz a Tyrannosaurus iránti hódolatra Belgiumban. Ugyanis a félmilliós Antwerpen megújult kulturális központjában megcsodálhatjuk a minap elárverezett őshüllő csontvázat. A kiállított maradványok Európa legrégebbinek mondott felhőkarcolójában, a Boerentoren-toronyban lesznek látogathatóak. Magát az eseményt egy non-profit szervezet, a Phoebus Foundation biztosítja. Az alapítvány számára pedig a Katoen Natie szállítmányozási vállalat nagyvonalú ajánlata adta meg az anyagi fedezetet. Ugyanis a nemzetközi fuvarozási cég nem kevesebb, mint 6,2 millió dollárt adott azért, hogy egy svájci licitversenyen megszerezzék az egyedülálló és ritka Tyrannosaurus rex csontvázat. 

Az aukciós-ház hatalmas üzletet csinált a T-rex maradványaival, ugyanis a "Trinity", vagyis "Szentháromság" névre keresztelt egykor volt jószág igencsak szedett-vetett. A hivatalos információk szerint csak 300 eredeti darabja van, a többit csak a korábbi leletek alapján állították elő a szakértők. Sőt, a dinoszaurusz keresztneve onnan ered, hogy valójában nem is egy példány, hanem egyenesen három különböző egyed maradványaiból tákolták össze az amerikai kutatók és szakemberek. 

Az igazsághoz még hozzátartozik, hogy Szentháromság csontjai még csak nem is egy helyről származnak, lévén azokat különböző montanai és wyomingi területekről vadászták össze, még 2008. és 2013. között. Persze a kiállításra szánt kompozíció még így is tiszteletet parancsoló:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás