promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő titkot rejtett a jégtömb, az FBI rögtön a szőnyeg alá söpörte a hihetetlen felfedezést
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az FBI szerint amerikai titok a minnesotai jégember félelmetes eredete.

Már évszázadok óta izgatja az ember fantáziáját az, hogy léteznek hozzánk hasonlóan értelmes emberszabásúak, akik ugyan alacsony lélekszámmal, de minden kontinensen jelen vannak – de a tudomány jelen állása szerint nem létezik sem óriásláb, sem a jeti, sem más ijesztő, fajunkhoz hasonlóan két lábon járó emlős.

Óriásláb, vagy eredeti nevén Bigfoot az Egyesült Államok erdeit és sziklás tájait lakja, azonban perdöntő bizonyítékkal még soha senki nem tudott előállni. Jobb és rosszabb minőségű felvételek jócskán akadnak azonban. A szemtanúk hihetetlen beszámolóiról nem is beszélve. Itt van talán a legismertebb:

Azonban most nem az egyes mondákban félelmetesnek ábrázolt óriáslábról szeretnénk értekezni, hanem a még rejtélyesebbnek tűnő minnesotai jégemberről. Akit, vagy amit egy helyi farmon mutattak meg két amerikai kriptozoológusnak még 1968 decemberében. A két szakértő, dr. Bernard Heuvelmans és Ivan Sanderson egy rémisztő, több, mint kétméteres szőrös testet látott a jégtömbbe fagyva. Első látásra gorillára emlékeztette őket a lény, ám annál sokkal erőteljesebbnek és emberibbnek vélték. Emlékeik szerint feltűnően nagy tenyerekkel és talpakkal rendelkezett. Heuvelmans doktor szerint a jégember egy modern neandervölgyi lehetett, de minimum igazat adott azoknak a találgatásoknak, melyek a hiányzó láncszem előkerülését ünnepelték. A doki elárulta később, hogy a jégember nem is amerikai lehetett, hanem Vietnámból, a háború kellős közepén szállították át az Egyesült Államokba.

A szakértők után aztán már az FBI is vizsgálódott a jégbezárt tetem után, és elkobozták gazdájától, akit nem szoktak megnevezni. A szövetségiek végül sosem adták vissza, és gondosan eltűntették a maradványokat. Állítólag a hoppon maradt farmer ezután már csak egy másolatot mutogatott a vásárokban, hogy aztán pár év alatt végleg elfelejtsék őket a mutatványával.

Döbbenetes archív felvételek:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás