promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elbukott a főváros, kiütéssel nyertek a női mellek
Borítókép:  Képünk illusztráció. Forrás: Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hamarosan új szelek fognak fújni az uszodákban. A félmeztelen fürdőzés most már megállíthatatlanul meghódítja a medencéket.

Nincs is kellemesebb annál, minta mikor egy forró nyári napon alámerülhetünk a hűsítő habokba. Az úszás és fürdőzés nem csak felettébb kellemes, de nagyon egészséges is. Sajnos nem mindenki engedheti meg magának, hogy tenger mellé utazzon nyaralni, de a városi uszodák is tökéletesek a célra. Gondot csak az jelenthet, hogy többen kissé korlátozva érezték eddig magukat ezeken a helyeken, de ennek hamarosan vége.

 A világ minden nagyvárosában nagy népszerűségnek örvendenek a nyilvánosan látogatható fürdőhelyek, azonban a szabályozás szigorúsága nagyon eltérő lehet. Ahány ház, annyi szokás, tartja a magyarországi mondás, és ez bizony ebben az esetben is igaz. Berlinben most a hatóságok döntése drasztikus mértékben megváltoztathatja az emberek fürdőzési szokásait.

A BBC cikke szerint a német fővárosban a közelmúltban két hölgy is úgy érezte, hogy komoly sérelem érte őket, ezért az ombudsmanhoz fordultak segítségért. Egyiküknek azért kellett távoznia egy nyilvános uszodából, mert félmeztelenül napozott, a másik hölgyet pedig nyomatékosan megkérték rá, hogy takarja el magát. A helyi hatóságok villámgyorsan léptek ebben a fontos kérdésben és megállapították, hogy súlyosan diszkriminálták mindkét nőt, ezért Berlinben hamarosan minden nyilvános uszodában engedélyezik a topless fürdőzést.

Az indoklás szerint hátrányos megkülönböztetést jelent, hogy míg a férfiak nyugodtan fürödhetnek, úszkálhatnak és napozhatnak fedetlen mellekkel, addig a nők számára ez tilos. Mivel Németországban maga a nudizmus is széles körben elfogadott és egészséges dolognak számít, lényegében csak azon csodálkozhatunk, hogy ilyen sokáig tartott, mire eljutottak idáig.

Persze mondhatják a topless fürdőzés híve, hogy jobb későn, mint soha. A lényeg, hogy végre beköszönthet a mellek valódi szabadságának korszaka. Amikor minden mell egyenlő lesz, legalábbis a berlini uszodákban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás