promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vajon túlélte Ukrajna legromantikusabb csodája a bombázásokat?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sok csodálatos hely van Ukrajnában, de a világ egyik legromantikusabb helye is itt található. 

Az ukrajnai volt ipari vasút egyik szakasza, ez a zöld leveles alagút valami mesebeli látványt nyújt. Az ukrajnában élő szerelmespárok egyik kedvenc helye a reggeli vagy esti sétákra. Ezt a természet és ember alkotta furcsa helyet a szerelem alagútjának is szokták szépsége miatt hívni.

Az alagút, amely Ukrajna egyik fő természeti látványossága, az ember és a természet kölcsönhatásából született, mivel a tájat az erdőn áthaladó acélgyár rakományt szállító vonatának áthaladása formálta. 


Az év meleg hónapjaiban, köszönhetően a metszésnek és a vonatok rendszeres áthaladásának a pályán, az anyatermészet békét kötve az emberrel a fák ágait tökéletesen növesztette a vágány fölött úgy, hogy növényzetből álló alagút alakult ki, amelyet a helyiek a "Szerelem Alagútjának" neveznek”.

A vasút egy kilométeres szakaszán húzódó alagút nagyon népszerű a szerelmesek körében, akik, ha áthaladnak az alagúton kívánnak és megcsókolják ennek jegyében egymást.

A bennszülöttek úgy vélik, hogy amikor két egymást igazán szerető ember kézen fogva átkel az alagúton, mindkettejük álma valósággá válik. Magyarországon is van ehhez hasonló hely, Badacsonyban, ha a szerelmespárok kézen fogva háttal a Balatonnak ráülnek a hegyen található Rózsakőre, örökké együtt maradnak.

Csak bízhatunk benne, hogy ez a csodálatos hely túléli a szörnyű háborút és egyszer majd az ország gyógyulása során ismét visszatérnek ide a szerelmesek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás