promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
31 éve halt meg Freddie Mercury, és a mai napig csak egy ember tudja, hol van a sírja
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Pontosan 31 éve hagyta itt a földi létet Freddie Mercury. A Queen frontemberének szervezete 1991. november 24-én adta fel a küzdelmet a HIV vírus és az AIDS ellen. A legenda életét rengeteg rejtély övezi, és halála előtt tett is arról, hogy ez így maradjon. Ezért a mai napig is csak egyetlen ember tudja, hogy hol helyezték végső nyugalomra a bohém énekes holttestét.

Bár már 1987-ben tudomása volt betegségéről, a Queen legendás énekese éveken át titkolta, hogy beteg. Olyannyira, hogy halála előtt mindössze egy nappal értesítette a világot arról, hogy a kór őt sem kímélte. Mindez nem véletlenül történt így. Freddie Mercury - születési nevén Farrokh Bulsara - nemcsak a megbélyegzést akarta elkerülni, hanem azt is, hogy az emberek szánakozással tekintsenek rá – illetve azt, hogy az egész világ szemtanúja legyen annak, ahogy a kór lassan elsorvasztja.

Azonban, amint az emberek, a sajtó sem vak, így elkerülhetetlen volt, hogy idővel feltűnjenek a változások az énekes külsején - legyenek ezek akár a Kaposi-szarkóma tünetei, vagy a látványos fogyás -, ezért újabb és újabb kérdések merültek fel, amelyek Freddie egészségét pedzegették. A zenekar, amely híres volt arról, hogy állandó feszültség van a bandatagok között, egy emberként zárt össze és hárította a sajtó ilyen jellegű kérdéseit, miután Freddie Mercury beszámolt nekik egészségi állapotáról. 

 „Mindent elrejtettünk, minden kérdés elől kitértünk, ha úgy tetszik, hazudtunk, mert meg akartuk védeni”

- fogalmazott Freddie halála után a Queen gitárosa, Brian May egy interjúban. Legutóbb a Promotions is megemlékezett Freddie Mercury utolsó pillanatairól és megmutattuk az utolsó képet is, ami róla készült. 

A Queen utolsó albuma, amely megjelenésekor Freddie még élt, az Innuendo 1991 februárjában jelent meg; a tragédia után értelmezve rengeteg utalást tesz a kialakult körülményekre és egészen baljós atmoszférát teremt - érdemes akár csak a címadó dalt meghallgatni. Azonban ő ekkor már rég nem járult a nyilvánosság elé. Utoljára a These Are the Days of Our Lives klipjében láthatták rajongói, amelyet, bár 1991 májusában forgattak, csak négy hónappal később, szeptember 5-én, Freddie születésnapján jelent meg. 

Halála pedig két és fél hónappal később,1991. november 24-én következett be, és bár annak ellenére, hogy életében mennyire extrovertáltnak tűnt, Freddie Mercury valójában - az őt körülvevők elmondása szerint - rendkívül szerény ember volt. Lehetséges, hogy részben ezért, de valószínűbb, hogy inkább azért, mert nem akarta, hogy a rajongói, vagy esetlegesen homofóbok felforgassák nyughelyét, csak életének első és egyben utolsó barátnője Mary Austin tudja, hogy pontosan hol rejlik a legenda végső nyughelye. Mary az utolsó napokban is Freddie mellett volt, és valószínűleg ekkor kérte a nőt arra, hogy földi maradványait egy titkos helyre temesse el. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás