promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megdöbbentő képsorok: így nézett ki valójában Freddie Mercury a halála előtt pár héttel
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Azt állítják, a jó fotós az alany valódi énjét képes megjeleníteni a képeken.

Nem is olyan régen, egy hónappal ezelőtt került a média középpontjába az a 34 éves Queen szerzemény, amit az együttes valamiért akkoriban nem adott ki. Az 1988-as felvételt az archívumból szedték elő, mert egy újabb kiadáson gondolkodtak az akkor megjelent albumból: az eddig sosem hallott dal annyira megtetszett mindenkinek, hogy a BBC már azonnal játszani is kezdte.

Freddie Mercury a zenevilág, az egész eddigi generációk és már-már a mostani generáció ikonja is. Karizmatikus és különc személyisége a mai napig erősen megosztóvá teszi. Mercury olykor még saját magát sem értette, nemhogy a világot: a róla, vagyis a Queenről készült „Bohém Rapszódia" címen futó 2016-os filmen érződik az a fajta megfelelési-kényszer, szeretethiány, szeretetért bármit megtevő naív énje, ami talán a frontembert valójában alkothatta. Mivel nem kapta meg a családtól, az édesapjától azt a fajta bizalmat és szeretetet, amire a legjobban vágyott volna, így másoktól igyekezett ezeket begyűjteni.

1991. november 24-én hunyt el, pontosan 24 órával azután, hogy nyilvánosságra hozta és bevallotta, hogy AIDS-es, vagyis HIV-pozitív. Isten útjai kifürkészhetetlenek, nem igaz?

Az énekes utolsó szerelmével, a fodrász Jim Huttonnal volt a West Kensington állambeli One Garden Lodge kertjében, amikor is Hutton fényképezőgépet ragadott és lefotózta a barátját,

„Azon a nyáron pózolt Freddie utoljára egy fényképezőgép előtt – az enyém előtt. Ez így történt. Kint voltam a kertben, és éppen néhány virágzó virágot fotóztam, amikor Freddie felém sétált. Beállítottam az objektívet, ő pedig kicsit hátrébb ment, hogy ne legyen túl közeli a kép. Aztán pózolt, miközben én négy képet készítettem, és mindegyikhez sikerült egy mosolyt kicsikarnom tőle. Nagyon sápadt volt, ő is tudta, nem néz ki a legjobban, de ez egy cseppet sem számított; a Freddie-ről készült képek közül ezeket szeretem a legjobban."

Természet, Mercury macskája és a béke: már-már idillinek tűnnek ezek a képsorok, annak ellenére is, hogy az énekes halála előtt pár héttel készültek. Megnyugtató a tudat, hogy ott volt az utolsó időszakában, ahol szeretett volna lenni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás