promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezt edd, hogy a maximumot hozd ki magadból az ágyban
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Úgy tartják, hogy azok a zöldségek és gyümölcsök, amelyek férfi vagy női nemi szervekre hasonlítanak, jót tehetnek a libidónak. Vajon mi a feltételezés alapja, és mennyi a valóságtartama? Alább kiderül. 

A túlzott stressz, a kevés alvás, a hamisan csilogó közösségi média profilok, de úgy alapvetően az egész rohanó világ összeesküdött az egészséges libidó ellen. Egyertelmű, hogy a tökéletes testek iránti vágyódás, és az emiatt az emberekben kialakult frusztráció, illetve az elhízás sem segíti a helyzetet. Azonban, aki szorult helyzetbe került, segíthet magán, ha igazán akar, ugyanis vannak olyan ételek, amelyek megkönnyíthetik a szexuális vágy helyreállítását. 

Az alapvetés egészen egyszerű. „Minden egészséges étel jót tesz a szexnek. Vannak azonban olyan termékek, amelyek különösen előnyösek – dió, eper, avokádó, görögdinnye és a mandula. Meg kell jegyezni, hogy az alkohol káros az egészséges szexuális életre – növeli a vágyat, de csökkenti a teljesítményt” - fogalmaz a Times of India hasábjain Dr. Vijay Singhal szexológus. Nézzük sorban, hogy mivel növelhetjük a nemi vágyat. 

  • A dió például javítja a spermiumok alakját, mozgását és vitalitását. Amennyiben bővítenéd a családot, érdemes lehet alkalmazni a termékenység javítása érdekében ezt a csonthéjast.
  • Az eper és a málna magjai cinkket tartalmaznak, ami nélkülözhetetlen a szexhez férfiak és nők számára egyaránt. Ha a nőkben magas a cink szintje, szervezetük könnyebben felkészül a szexre. Férfiaknál a cink szabályozza a tesztoszteron szintjét, amely felelős a spermatermelésért. Nekik különösen fontos, hogy cinkhez jussanak, mivel a cinkszintjük a közösülés során csökken.
  • Az avokádó folsavat és B6-vitamint tartalmaz, amelyek szintén szükségesek az egészséges szexuális vágyhoz. A folsav energiával látja el a szervezetet, míg a B6-vitamin stabilizálja a hormonokat.
  • A görögdinnye javítja az erekciót és növeli a libidót. Citrullint is tartalmaz, amely aminosavakat és arginint szabadít fel a szervezetben. Az arginin felelős az érrendszer egészségéért.
  • A mandula arginint tartalmaz, amely javítja a keringést és ellazítja az ereket. Ez a mandulában található aminosav segít fenntartani az erekciót.
  • Az étcsokoládé szerotonint és endorfinokat szabadít fel, amelyek javítják a hangulatot. Nem javítja a libidót, de legalább nem leszel tőle nyűgös.
  • Az őszibarackban található C-vitamin javítja a spermiumok számát és minőségét. Továbbá a C-vitamin  csökkenti a meddőséget is.
  • A kávé stimuláns, ezért felpörgeti a szexuális vágyat. Serkentheti az agyat, hogy fokozza az izgalmat.
  • A sáfrány egy természetes afrodiziákum, az állóképességet és az energiát is növelheti.
  • A steak is nagyszerű étel a szexuális vágy fokozására – cinket, B-vitamint, vasat és fehérjét tartalmaz. Ezek a vegyületek nélkülözhetetlenek mind a férfiak, mind a nők számára, mivel elősegítik a libidó javítását.

A fentebbi ételek tehát segíthetnek a libidó, illetve a szexuális teljesítmény növelésében. Ha ezek nem oldják meg a problémát, érdemes lehet orvoshoz fordulni a felmerülő tünetekkel. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás