promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
5 étel, ami segít megtartani a jókedved még munka közben is
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A táplálkozási szakértők is ezeket ajánlják, ha egy kis uzsonnára vágysz. 

Délutánra előfordulhat, hogy már nincs annyi energiád, mint amire szükséged lenne. Sajnos sok snack túl sok cukrot tartalmaz, ami hirtelen energialökettel lát el, de utána csak még kimerültebbnek érezheted magad.

Hengerelt zab

Az összetett szénhidrátokban gazdag élelmiszerek lassan égetik el az energiaforrást. Ez a lassú égés biztosítja, hogy ne legyenek állandóan magas csúcsok, majd energia-összeomlás. A bio hengerelt zab nagyszerű választás, mivel összetett szénhidrát, ugyanakkor nagyon sokoldalúan variálható.

Kakaó

Igen, jól olvasod, ennek biztosan nagyon örülsz!

A kakaó és a csokoládé nagyszerű választás, ha természetes energia- és hangulatnövelésről van szó. Számos olyan vegyületet és antioxidánst tartalmaz, amik támogatják az energiatermelést, például a magnéziumot.

Adaptogén gyógynövények

Gyakran alkalmazzák ezeket a növényeket a stressz kezelésére, segíthet a fizikai és érzelmi tüneteken is. Segíti a fókuszálást, támogatja az energiát és az állóképességet. Ilyenek például a ginseng vagy az édesgyökér.

Omega-3 zsírsavak

Az omega-3 zsírsavak gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkeznek, amik támogatják az agyműködést és a hangulatot. Az egészséges zsírokat tartalmaznak például a diófélék.

Savanyú káposzta

Ha boldog akarsz lenni, akkor a belek egészsége nagyon fontos, ami támogatja a szerotonin, vagyis az örömhormon termelését. A savanyú káposzta tökéletes arra, hogy növelje a jó baktériumok szintjén a belekben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás