promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megjátszott orgazmusok, finom meztelenkedés: így vállalta el az Emmanuelle főszerepét Sylvia Kristel
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A holland színésznő kereken 10 éve nincs közöttünk.

Idén szeptemberben hunyt el Just Jaeckin francia filmrendező, akinek az első munkája rögtön nagy durranásra sikeredett. Az ő nevéhez fűződik ugyanis az 1974-es év egyik nagy filmszenzációja, az Emmanuelle, amely talán több is egy szimpla erotikus alkotásnál.

A főszereplője a törékeny, finom szépségű Sylvia Kristel volt, aki sajnos már szintén nincs közöttünk, a holland színésznő kereken 10 éve halt meg, csupán 60 esztendősen, láncdohányosként rákbetegség következtében.

17 évesen modellként kezdte a pályáját, viszont 1971-ben elment az Utolsó tangó Párizsban című ikonikus film castingjára, ám akkor Maria Schneidert választották helyette. A holland mellett angolul, németül és olaszul is kiválóan beszélő színésznő három év múlva azonban az Emmanuelle-lel mégis befutott.

A rendezőnek nem volt könnyű dolga a főhős kiválasztásával, hiszen a produkcióban rengeteget kellett meztelenkedni. Így került a képbe Sylvia Kristel, akinek igazából nem sok vesztenivalója volt, ráadásul szerencsésnek mondhatta magát, hiszen a producer kőkeményre akarta venni a szexjeleneteket, Just Jaeckin viszont ragaszkodott a szoft, imitált megoldásokhoz, és a film így vált klasszikussá.

Amikor a történet alapjául szolgáló regény megjelent, azt Charles De Gaulle francia elnök megpróbálta betiltani, és vicces érdekesség, hogy ugyanígy kikelt a film ellen Georges Pompidou akkori államfő is. Mindezzel együtt az alkotás nagyjából 30 millió dollárt hozott a konyhára, ami egy európai produkciótól akkoriban óriási teljesítménynek számított.

„Csináltam jó pár nem erotikus filmet is, de azok persze nem lettek ilyen népszerűek. Hogy erkölcstelenek lennének? Ha valaki ilyen módon él, az erkölcstelen, mert annyi más fontos dolog is van az életben. De ha csak filmben ábrázoljuk, az más, mert sohasem erőszakos, és senkit sem bánt meg”

– nyilatkozta egyszer a színésznő, aki azt is elárulta, hogy az orális szexjelenetek és az orgazmusok mind csak megjátszottak voltak, felesleges tehát őt emiatt prostituáltnak gondolni. Alig volt egyébként 14 éves, amikor az apja lelépett a szeretőjével, és talán erre vezethető vissza a nő „kattantsága”, és az, hogy mindig egyfajta apafigurát keresett a kapcsolataiban.

Egyetlen fiának apja, a belga író Hugo Claus például 27 évvel volt idősebb nála, és ő beszélte rá a szerelmét arra is, hogy vegyen részt az Emmanuelle castingján. A férfi úgy gondolta, hogy a film észrevétlen marad, Sylvia Kristel pedig azt hitte, a cenzúra teljesen élvezhetetlenné teszi, ám végül mindketten tévedtek.

Az egyik jelenetben a színésznőnek egy repülőgép vécéjében kellett szeretkeznie. Ez annyira beindította mindenki fantáziáját, hogy a holland szépség onnantól kezdve sohasem merte használni az illemhelyet a repülések során, mert attól félt, hogy valaki megerőszakolja ott. Egyszer egy 12 órás úton kellett visszatartania mindent, ami szörnyen megviselte.

Fotók: Profimedia

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás