promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Űrlények raboltak el egy férfit, a vérfagyasztó beszámolója a fél világot felkavarta
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Travis Walton hihetetlen űrlényes esete már 47 éve generál heves vitákat.

Rengetegen vannak, akik úgy gondolják, hogy nagy butaság azt hinnie az emberiségnek, hogy csak mi létezünk az univerzumban. Éppen ezért hisznek olyan sokan az űrlények létezésében, még úgy is, hogy konkrét, megkérdőjelezhetetlen bizonyítékot egyelőre még nem sikerült találni ezzel kapcsolatban – de a rendszeres UFO-észlelések miatt továbbra is aktív a téma.

Nagyon sokan állítják, hogy nemcsak láttak idegen űrhajókat a Földön, de magukkal az űrlényekkel is felvették a kapcsolatot. Az egyik legismertebb ilyen eset Travis Walton nevéhez fűződik, akit állítólag 1975. november 5-én raboltak el az ufók, és csak több, mint öt nap után került elő – a beszámolójával pedig szinte sokkolta az egész világot, hiszen ehhez hasonlót akkoriban még senki sem hallott.

Travis Walton éppen favágóként dolgozott, mikor a csapattal már hazafelé mentek a kocsijukban sötétedéskor. Hirtelen egy furcsa fényre lettek figyelmesek, ami a fák mögül szűrődött ki, majd egy tisztáshoz érve meglátták, hogy egy „repülő csészealjból” jön.

A férfi ösztönösen kiszállt a kocsiból, majd elindult az objektum felé. Hirtelen egy fénycsóva irányult rá, ő elveszítette az eszméletét, felemelkedett a teste, a kollégái pedig rémületükben elhajtottak.

Öt nappal később az út mellett megtalálták Travis Waltont, aki később elmondta, hogy mire emlékszik:

A férfi állítólag egy kórház-szerű szobában ébredt, ahol három apró, kopasz lény vizsgálgatta őt. Megpróbált harcolni velük, de jött egy sisakot viselő ember, aki elvezette őt egy szobába, ahol három másik ember egy átlátszó maszkot húzott rá – ekkor ismét elájult, a következő kép pedig már az volt, mikor az út mellett találta magát.

Máig vitáznak az emberek arról, hogy vajon igazat mondott Travis Walton, vagy sem. Még hazugságvizsgálót is bevetettek annak érdekében, hogy kiderüljön az igazság, és az eredmény alapján nem hazudott a férfi, aki később még könyvet is írt a történetéből – 1993-ban pedig Égi tűz címmel filmet csináltak belőle.

A hitetlenek úgy gondolják, hogy annak idején rosszul csinálták a hazugságvizsgálatot, illetve azzal vádolják Travis Waltont, hogy csak a pénzért találta ki a dolgot, és valójában egy pár héttel korábban vetített tévéfilm adta neki ehhez az ötletet, amiben hasonló dolgok történtek – de az utóbbi 47 évben egyetlen részlet sem változott a férfi beszámolójában, ez pedig sokak szerint valóban egyet jelent azzal, hogy igazat mond, és tényleg elrabolták az űrlények.

Persze mindenki eldöntheti magának, hogy hisz neki, vagy sem – mindenesetre itt lehet megnézni egy tavalyi interjút Travis Waltonnal:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás