promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Misztikummal teli égbolt Kijev felett, még az amerikaiak is ledöbbentek

Misztikummal teli égbolt Kijev felett, még az amerikaiak is ledöbbentek

Tech & Tudomány

Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Olyasmit találtak Kijev felett az égbolton, amitől nem csak az ukránok döbbentek le.

Az orosz-ukrán háború miatt mondhatni természetes, hogy repülők jelennek meg az égen, azonban ukrán csillagászok most olyasmit találtak Kijev felett az égbolton, ami minden kétséget kizáróan csak UFO lehet. Ukrán csillagászok a NASA-val és a Pentagonnal közösen vizsgálták az eget, amikor azonosítatlan repülő tárgyak tucatjait fedezték fel Ukrajna fővárosa felett.

Kijev Fő Csillagászati Obszervatóriuma és az ukrán Tudományos Akadémia kiadott egy preprint tanulmányt Azonosítatlan légi jelenségek címmel, melyekben olyan megfigyelésekről olvashatunk, amelyek az Obszervatóriumból és a Kijevtől délre fekvő Vinarivka nevű faluban végzett megfigyelésekből származnak. Ebben a tanulmányban a szakértők rögtön kétféle UFO-t említenek meg: a fantomot, ami egy "teljesen fekete test, ami nem bocsát ki semmiféle sugárzást és elnyeli a ráeső összes sugárzást”, illetve a cosmics-ot, ami a fantomokkal ellentétben fényesebbek az égboltnál is.

A tanulmányban az is olvasható, hogy ezek az azonosítatlan tárgyak nagyon gyorsan repülnek, és mindenhol látni őket. Arra nem adnak magyarázatot, hogy ezek a tárgyak pontosan mik lehetnek. Azt azonban leírták, hogy ezek a hajók egyesével vagy csoportban is megfigyelhetők másodpercenként 3-15 fokos rotációs sebességgel. A kutatók leírása szerint a fantomokat a troposzférában 10-12 km távolságban figyelték meg, amiknek méretét 3-12 méterre, sebességüket pedig 15 km/s-ra becsülték - ez átváltva 54 ezer km/h-t jelent.

Ez a sebesség konkrétan a hangsebesség 44-szerese, ami azt jelenti, hogy az általunk ismert leggyorsabb hiperszonikus szerkezet, az orosz Avangard kísérleti siklójármű sebességénél jóval több, utóbbi ugyanis a hangsebesség 27-szeresével tudott repülni.

via

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: NBC News

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás