promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
3 őszi kirándulóhely Budapest környékén, ahova családosan vagy a szerelmeddel el kell látogatnod
Borítókép:  youtube.com/László Keserü (screenshoot)
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Itt az ősz, és a legjobb érzés a hétvégéket a természetben tölteni, hiszen már nincs fullasztó hőség és nagyon kellemes az idő. Budapestieknek szinte lehetetlen a szabadban lenni hétvégén, mivel a népszerű helyeket nem, hogy megközelíteni nem lehet, de olyan tömeg van, hogy mindent lehet, csak nem élvezni a természet lágy ölét.

Normafa a Budapestiek vasárnapi plázája lett sajnos, így nehéz közeli és tömegmentes erdőt találni a fővároshoz közel.

Azonban most hoztunk 3 olyan szuper kirándulóhelyet, mely közvetlenül a fővároshoz közel van, és nem annyira népszerű, hogy ne találjunk egy kis megnyugvásra a természetben.

Csővár

Az M3-as autópályáról vagy a hármas útról letérve Aszódnál, északnyugati irányban kell haladni Csővár felé. Érdemes túracipőt és túrabotot magunkkal vinni, mivel ez nagy segítségünkre lehet, miközben feltúrázunk a várromhoz, ahonnan fantasztikus látvány tárul elénk.

Tardos

Tardos Budapesttől északnyugatra található, mégpedig a Gerecsei Tájvédelmi Körzet közepénél, a Tardosi medencében. Gerecse gyöngyszemének hívják. A Gerecse legmagasabb hegyei, Gorba-tető, a Nagy-Gerecse és az Öreg-Kovács ölelik körbe Tardost, és a falutól pedig szűk 1 kilométerre találjuk a Malom-völgyi tavat.

Azt tudni kell, hogy a tónál van egy másfél kilométeres tanösvény, mely segítségével megismerhetjük Gerecse állat- és növényvilágát, így akár családos programnak is tökéletes lehet a fővárosiak számára, de akár randihelyszínnek sem elhanyagolható.

Tatai Fényes Tanösvény

Egy fantasztikus tanösvényt ajánlunk, ami szuper hétvégi kirándulás lehet, ha esetleg Tatára látogatunk el. Itt azonban több látnivaló is van, nemcsak a tavat érdemes megnézni, körbesétálni, de akár biciklizni is tudunk körülötte és ellátogathatunk a Tatai Fényes Tanösvényre is.

A tanösvény negyvenhárom állomással rendelkezik, ami lényegében 1,5 kilométer hosszú ökoturisztikai útvonal.

Ez a tanösvény interaktív módon mutatja be a fürdő területének természeti kincseit. A tanösvény olyan, mintha nem is Magyarországon, hanem valamilyen egzotikus lápvidéken járnánk, de persze fontos betartani minden fontos szabályt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás