promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi a különbség a szomorúság és a depresszió között? Íme a tudományos magyarázat
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A szomorúság normális reakció veszteségre, csalódásra, problémákra vagy más nehéz helyzetekre. De mikor válik a letargia betegséggé?

Az időnkénti szomorúság az emberi lét természetes velejárója. Ezekben az esetekben a szomorúság gyorsan elmúlik, és folytathatjuk a napi rutinunkat megszokott kis életünket.

De mi van akkor, ha szomorúságunk túlzott és betegségbe fordul át? Honnan ismerhetjük fel a depressziót?

Amikor lehangoltak vagyunk vagy az üresség érzése járja át testünket, sokszor elhangzik, hogy most kicsit depis vagyok, de majd jobban leszek. Ez nem a depresszió jele, csak a végtelen szomorúságunké.

A depresszió olyan mentális betegség, amely befolyásolja hangulatunkat, önmagunk megértésének módját, hiszen, a depresszió egyik tünete, hogy már semmiben sem vagyunk biztosak, kétségbe vonjuk a létezésünket, vagy, hogy van-e jövőnk? Nem értjük sem nem látjuk racionálisan a körülöttünk lévő dolgokat.

Különböző típusai lehetnek a depressziónak:

  • klinikai depresszió,
  • súlyos depressziós rendellenesség,
  • súlyos depresszió.

 A depresszió ok nélkül jelentkezhet, és hosszú ideig tarthat. Ez sokkal több, mint szomorúság vagy rossz hangulat. A depresszióban szenvedők értéktelennek vagy reménytelennek érezik magukat. Ésszerűtlenül bűnösnek érezik magukat. Egyesek a depressziót haragként vagy ingerlékenységként tapasztalhatják meg.


Nehéz ilyenkor koncentrálni vagy döntéseket hozni. A legtöbb ember elveszíti érdeklődését olyan dolgok iránt, amelyeket korábban élvezett, és elszigetelheti magát másoktól.

A depressziónak vannak fizikai jelei is, mint például alvás-, étvágy- és energiaproblémák, valamint megmagyarázhatatlan fájdalmak. Vannak, akiknek nehéz gondolatai lehetnek a halállal vagy életük befejezésével kapcsolatban. A depresszió két hétnél tovább tart, általában nem múlik el magától, és hatással van az életére.

Ez egy igazi betegség, és nagyon jól kezelhető. Fontos, hogy segítséget kérjünk, ha felmerül a depresszió lehetősége.

Fontos tudni, hogy a kilátástalanság és szorongás érzése, a negatív gondolatok tartalma többségében nem valódi okok és félelmek. Az egészséges tudat teljesen másképpen látja és értékeli ugyanazt az állapotot, amiben a depressziós személy látja önmagát. A depresszió az a betegség, ami odafigyeléssel és orvosi segítséggel, kezelhető, tünetmentesíthető és gyógyítható.

Ne féljünk segítséget kérni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás