promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így fogyott Kulcsár Edina 5 kilót pár nap alatt: Eláruljuk a titkát!
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Könnyedén szabadult meg a magyar sztáranyuka a felesleges kilóitól. Már 6. alkalommal léböjtöl, esküszik erre a módszerre.

Kulcsár Edina úgy döntött, hogy lead pár kilót, de mindezt extra gyorsan tette, mindösszesen 5 nap alatt 5 kg-tól szabadult meg. Állítása szerint a léböjt kúra nagyon jó hatással van rá testileg, lelkileg felfrissül tőle, ezért utána néztünk mi is a titoknak.

A tavaszi léböjt kúrát leginkább méregtelenítés céljából alkalmazzák sokan, ez azt jelenti, hogy pár napig emelik a folyadék bevitelt és leginkább csak friss préselt gyümölcs és zöldség leveket vagy pedig leveseket fogyasztanak.  Azon kívül, hogy szépül a bőrünk és megszabadulunk a felgyülemlett méreganyagoktól - bár az orvostudományban nem mindenki ért egyet a méregtelenítéssel, állításuk szerint a szervezet úgyis kiválasztja magából, ami nem oda való – még le is adhatunk pár kilót.

Na de, hogyan kell léböjtölni, hogy annak pozitív hatása tartós legyen?

Először is tartós léböjtnek veszélyei is lehetnek, így előtte mindenképp érdemes szakember tanácsát kérni.

Azonban egy 3-5 napos léböjt kúra elindít egy belső öntisztulást, ami által szervezetünk nagyon fontos nyomelemekhez és vitaminokhoz juthat, lúgosító hatása miatt visszafordíthatjuk az elsavasodás okozta idő előtti öregedést és a sok gyümölcs- és zöldséglevek fogyasztása miatt extra energiára tehetünk szert.

Mindenképpen érdemes tartani egy felvezető napot, amikor elhagyjuk a húst, a zsírokat é a cukrot, ezáltal felkészítjük szervezetünket a böjtre és nem sokk-ként éri testünket a kúra.

  • Már első nap érdemes megemelni a folyadékbevitelt.
  • Második nap már jöhetnek a vitaminokban gazdag levek.
  • Délelőtt érdemes gyógyteákat fogyasztani természetesen édesítő nélkül és jöhetnek a facsart gyümölcs és zöldség levek. Délben ehetünk egy kis főtt burgonyát, ha nehezen viseljük a kúra kezdetét.
  • Délután szintén ihatjuk a reggeli leveket, de este felé figyeljünk oda, hogy már csak alacsony kalóriatartalmú „gyenge” italokat igyunk, leginkább zöldség leveket. A gyógyteákat is javasolt este felé már elhagyni, azok koffein tartalma miatt. Érdemes a kúra alatt leginkább zöld színű zöldségeket fogyasztani, mivel a magas klorofil tartalom miatt intenzív lúgosító hatásuk van.

2-3 napig folytassuk ezt a rendszert és ahogyan felvezető napunk is volt, fontos, hogy legyen egy záró napunk, amikor fokozatosan építjük vissza az ételeket az étkezésünkbe.

Ha szeretnénk, hogy ez ne csak egy fogyókúra, de akár egy életmódváltás kezdete legyen, akkor javasolt továbbra is megtartani a magas folyadékbevitelt és több friss zöldséget és gyümölcsöt csempészni a táplálkozásunkba. Testünk meg fogja hálálni, hiszen, ahogyan az otthonunkban is szeretjük a tavaszi nagytakarítást, úgy a testünkre is ráfér egy belső nagytakarítás.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás