promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Észak-Korea diktátora újabb orbitális marhaságot talált ki
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A nép ezt is kénytelen lenyelni, ahogy korábban a hajviseletet szabályozó előírást.

Az Észak-Koreát vezető Kim Dzsongun híres arról, hogy időről időre rejtélyes módon eltűnik, aztán amikor már mindenki temetni kezdené, akkor ismét felbukkan, hogy valami észveszejtő ötlettel kergesse őrületbe a népét.

A 37 éves politikus a közelmúltban is így tett, ezúttal azt találta ki, hogy senki sem hordhat olyan bőrkabátot, amilyet a legutóbbi fotóin is láthattunk. Az országot kereken egy évtizede vezető diktátor 2019-ben hozta divatba a ruhadarabot, de gyorsan megunta, hogy mindenki azt kezdte majmolni.

Valódi bőrből készült kabáthoz persze csak az elit juthat hozzá, a köznép egyszerű, szintetikus anyagból varrt olcsó másolatokkal kénytelen beérni. Mostantól azonban változik a helyzet, ha valakin feltűnik a Kim Dzsongunéhoz hasonló modell, azt a rendőrség elkobozza.

Az országvezető attól tart, hogy a másolatok lejáratják, nevetségessé teszik az ő megjelenését, ami a tekintélyének csorbulásával járhat együtt. Mostantól a párt dönti el, kinek engedélyezett a menő fekete bőrkabát viselése.

A koppintott ruhadarab nem véletlenül mostanában bukkant fel a koreai piacokon. A koronavírus-járvány miatti lezárások után szeptembertől ugyanis ismét áramlani kezdtek Kínából az olcsó tömegtermékek.

Kim Dzsongunnak nem ez az első divattal kapcsolatos húzása, 2014-ben például a férfi és női hajviseletek ügyében hozott kötelezően követendő előírásokat. Három évvel később ez úgy módosult, hogy tilos volt a diktátor frizuráját másolni, helyette nemenként 15-féle divatosnak tartott hajviseletet vezettek be az országban.

Az állampolgároknak természetesen ezen a téren is a „szocialista életstílust” kell követniük, ami nem engedi meg például a túlzottan hosszú, vagy bármilyen módon rendezetlen frizurát. A nőknél is a rövidre vágott fürtöket részesítik előnyben, hogy visszaverjék a „korrupt kapitalista” nyugati módi terjedését.

Fotó: Profimedia

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás