promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Micsoda buli! McLaren, Bentley, Lotus ment a roncstelepre a Fülöp-szigeteken
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szuperjárgányokat illegálisan vitték be az országba, az elnök pedig nem kegyelmezett nekik.

A Fülöp-szigeteken példát akartak statuálni azzal, hogy nyilvánosan törtek össze egy rakás – csempészáruként behozott – luxusautót. A bemutató remekül sikerült, a markoló könnyedén zúzta szét az összesen 900 ezer font (mintegy 400 millió forint) értékű verdákat.

Fotó: Profimedia

A félig-meddig diktatúrának számító délkelet-ázsiai országban összesen 21 darab csúcsjárgányt juttattak így a bontóba. Volt köztük Mercedes, Porsche, Lotus, Bentley, de még egy szuperritka McLaren 620R is.

Az utóbbi sem sajnálták ledózerolni, pedig összesen 225 darab készült belőle, és az értékét 250 ezer fontra (mintegy 100 millió forintra) taksálják. A kocsikat a fülöp-szigeteki vámosok illegális importtermékekként foglalták le, és elrettentésképpen bántak el ilyen csúnyán velük.

Nem ez volt az első eset, hiszen arrafelé rendszeresen tartanak nyilvános autótöréseket, amelyek – ezek szerint – mégsem olyan hatékonyak, mint azt a hatalom képviselői remélték. Rodrigo Duterte elnök „erős üzenetnek” tartja az efféle bemutatókat, még ha eddig nem is tudta teljesen visszaszorítani a csempészetet.

A lefoglalt szupergépeket például aukción is értékesíteni lehetett volna, hogy némileg feltöltsék a 108 millió lakosú, elszegényedett ország kincstárát, de erről az államvezető hallani sem akart.

Duterte elnök egyébként sem arról híres, hogy válogatni szokott az eszközökben. A napokban például egyszerűen börtönbüntetést és „seggbeszúrást” helyezett kilátásba azoknak, akik nem oltatják be magukat koronavírus ellen.

A szigorú fellépés ebben az esetben talán indokolt, hiszen az országban eddig 23 ezer halálos áldozattal járt a járvány. Mivel a lakosságnak alig 2 százalékát oltották be, naponta 6 ezerrel nő az új fertőzöttek száma.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás