promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Návrat do budúcnosti: Szlovákiában született meg a repülő autó!
Borítókép:  www.klein-vision.com
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

300 km/h csúcssebesség, 1000 kilométeres hatótávolság, végtelen szabadság – mi kell még?

A Vissza a jövőbe filmtrilógia második része 2015-re már repülő autókat vizionált, és most úgy néz ki, hogy a forgatókönyvírók nem is tévedtek sokat. Elképesztő, hogy a közúton és levegőben is közlekedni képes futurisztikus jármű innen a szomszédból, Szlovákiából érkezett.

Fotók: www.klein-vision.com

A repülő autó prototípusa az AirCar nevet viseli, és hogy valóban működőképes, azt a Nyitra és Pozsony közötti 80 kilométeres távolság sima megtételével bizonyította június 28-án. A csodajárgány megalkotója a szlovák Klein Vision.

A két város közötti 35 perces út minden bonyodalom nélkül zajlott le, a kocsiban csak a pilóta ült. Leszállás után az autó szárnyai függőlegesen felemelkedtek, majd a jármű oldalára csukódtak, így a gép 3 perc alatt alkalmassá vált a közúti közlekedésre is.

Az AirCar hajtásáról 160 lóerős BMW motor gondoskodik. Már 40 órányi tesztrepülésen van túl, és kiagyalói szerint a masina hamarosan 300 km/h csúcssebességre lesz képes, és közel 1000 kilométert is repülni tud majd, 2,5 kilométeres magasságban.

„Az AirCar immár nemcsak egy koncepció, hanem science fiction-ből valósággá vált”

– büszkélkedett a Klein Vision társalapítója, Anton Zajac. A cég véleménye szerint a hibrid kocsi új fejezetet nyit a közlekedésben és szállításban. Ráadásul visszaadja az embereknek azt a szabadságérzetet, amit hajdan az autó jelentett nekik, de mára ennek varázsa jócskán megkopott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás