promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bezuhant egy gyerek a gorillák közé az állatkertben, ami utána jött, azt elképzelni sem tudod - videó
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Így a legjobb, ha megmutatjuk a felvételeket. Videó!

Az eset nem most történt, hanem még 25 évvel ezelőtt, 1996 augusztusában, méghozzá az Egyesült Államokban. A történésnek tehát most van a 25. évfordulója, és több amerikai portál is emléket állít a furcsa eseménysorozatnak, amely első blikkre biztos, hogy nagyon meghökkentően hangozhat, de higgyétek el, itt egy aranyos és megható történetről van szó,

amelynek főszereplője egy gorilla, Binti Jua.

Binti Jua egy nyugati síkvidéki gorilla volt, aki 1998. március 17-én született és 2011. január 24-én hunyt el. Fajtájának ő a egyik legismertebb egyede, aki 1996-ban az Illinois-i Brookfield Állatkertben megmentett egy hároméves fiút, aki beesett a gorillák közé.

A tudósítások szerint a fiú több mint 7 métert zuhant, egyenesen a gorilla-ház aljára, és azonnal elvesztette az eszméletét.

Binti Juában feltámadt az anyai ösztön, és odament a fiúhoz, majd azonnal a pártfogásába vette, addig ölelte, amíg a szakemberek oda nem értek. A cselekedetet sok tudós azóta is úgy prezentálja, mint élő bizonyíték arra, hogy az állatok ösztönösen mennyire empatikusak.

(via Insider)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás