promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Puzsér Róbert egy dolgot nagyon megbánt
Borítókép:  Puzsér Róbert / youtube.com/Puzsér Róbert (screenshot)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ország egyik legbotrányosabb véleményvezére, Puzsér Róbert sem tökéletes, ugyanis van valami, amit nagyon megbánt.

Puzsér Róbert legtöbbször azzal hívja fel magára az emberek figyelmét, hogy összetűzésbe keveredik valakivel a magyar celebek közül. Nemrég Berki Krisztiánt és Majkát osztotta ki, majd Vasvári Vivien is kapott tőle, Lakatos Márkot is földbe döngölte, legutóbb pedig Csobot Adélról fogalmazott meg kőkemény véleményt – de most valami egészen másról van szó, hiszen a május 29-én, 79 évesen elhunyt legendás rendezőről, Jankovics Marcellről emlékezett meg fájdalmas őszinteséggel.

„Ő úgy halt meg, hogy soha egyetlen alkalmat nem ragadtam meg, hogy a művészete iránti csodálatomat kifejezzem. Amikor Farkas Attila Márton barátommal listát írtunk a tíz legnagyobb élő magyarról, azon is elmulasztottuk szerepeltetni, pedig ott lett volna a helye. Ma már mindketten bánjuk ezt.

Olyan elhivatottságú művész, mint Jankovics Marcell volt – aki huszonnyolc[!] éven át gyártotta Az ember tragédiája című monumentális animációs filmjét, melynek minden egyes színe más és más rajzfilmtechnikával készült – ma már nem létezik. A jelenkor gyakorlata sürgető határidőkben, mérhető profitban és rövidtávú megtérülésben fejeződik ki, miközben itt élt Magyarországon egy látnok, aki elutasította a tartalmi kompromisszumokat, hogy akkora szabású művet alkothasson, amelyhez nagyjából csak Antoni Gaudí életművének koronája, a Sagrada Família vagy George R. R. Martin eposzi igényű regényciklusa, A tűz és jég dala mérhető. Jankovics Marcell nemcsak a filmgyártásban, de ebben az értelmiségi szerepben is egyedülálló alkotó volt, akit a rá jellemző küldetéstudat, autonómia és művészi erő még a huszadik század csúcsértelmiségijei közül is kiemelt”

– írta Puzsér Róbert.

A kritikus azt is elárulta, hogy amikor először rakta be a DVD-lejátszóba Az ember tragédiáját, akkor olyan nagy hatással volt rá az elé tárulkozó szépség, hogy napokon át újra és újra megnézte, összesen nyolc alkalommal – szóval tényleg értékelte Jankovics Marcell munkáját.

Itt lehet megtekinteni Puzsér Róbert teljes bejegyzését:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás