Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Puzsér Róbert egy dolgot nagyon megbánt

Puzsér Róbert egy dolgot nagyon megbánt

Színes

Puzsér Róbert egy dolgot nagyon megbánt

Színes

Promotions 11:31

Az ország egyik legbotrányosabb véleményvezére, Puzsér Róbert sem tökéletes, ugyanis van valami, amit nagyon megbánt.

Puzsér Róbert legtöbbször azzal hívja fel magára az emberek figyelmét, hogy összetűzésbe keveredik valakivel a magyar celebek közül. Nemrég Berki Krisztiánt és Majkát osztotta ki, majd Vasvári Vivien is kapott tőle, Lakatos Márkot is földbe döngölte, legutóbb pedig Csobot Adélról fogalmazott meg kőkemény véleményt – de most valami egészen másról van szó, hiszen a május 29-én, 79 évesen elhunyt legendás rendezőről, Jankovics Marcellről emlékezett meg fájdalmas őszinteséggel.

„Ő úgy halt meg, hogy soha egyetlen alkalmat nem ragadtam meg, hogy a művészete iránti csodálatomat kifejezzem. Amikor Farkas Attila Márton barátommal listát írtunk a tíz legnagyobb élő magyarról, azon is elmulasztottuk szerepeltetni, pedig ott lett volna a helye. Ma már mindketten bánjuk ezt.

Olyan elhivatottságú művész, mint Jankovics Marcell volt – aki huszonnyolc[!] éven át gyártotta Az ember tragédiája című monumentális animációs filmjét, melynek minden egyes színe más és más rajzfilmtechnikával készült – ma már nem létezik. A jelenkor gyakorlata sürgető határidőkben, mérhető profitban és rövidtávú megtérülésben fejeződik ki, miközben itt élt Magyarországon egy látnok, aki elutasította a tartalmi kompromisszumokat, hogy akkora szabású művet alkothasson, amelyhez nagyjából csak Antoni Gaudí életművének koronája, a Sagrada Família vagy George R. R. Martin eposzi igényű regényciklusa, A tűz és jég dala mérhető. Jankovics Marcell nemcsak a filmgyártásban, de ebben az értelmiségi szerepben is egyedülálló alkotó volt, akit a rá jellemző küldetéstudat, autonómia és művészi erő még a huszadik század csúcsértelmiségijei közül is kiemelt”

– írta Puzsér Róbert.

A kritikus azt is elárulta, hogy amikor először rakta be a DVD-lejátszóba Az ember tragédiáját, akkor olyan nagy hatással volt rá az elé tárulkozó szépség, hogy napokon át újra és újra megnézte, összesen nyolc alkalommal – szóval tényleg értékelte Jankovics Marcell munkáját.

Itt lehet megtekinteni Puzsér Róbert teljes bejegyzését:

Borítókép: Puzsér Róbert / youtube.com/Puzsér Róbert (screenshot)