Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Olyan üzenetet találtak egy palackpostában, amire senki sem számított

Olyan üzenetet találtak egy palackpostában, amire senki sem számított

Színes

Olyan üzenetet találtak egy palackpostában, amire senki sem számított

Színes

Promotions 19:38

A Vissza a jövőbe filmek története ehhez képest simán követhető.

Palackpostát találni mindig izgalmas dolog, hiszen sosem lehet tudni, ki, mikor és – legfőképpen – miért dobta be üzenetét a tengerbe. Legutóbb 1987-es dátumozással találtak Floridánál egy üvegbe rejtett szöveget, de nem volt benne sok köszönet.

A Christopher Nolan nevű megtaláló a következőket olvashatta a gyűrött papíron:

„Kedves Ismeretlen, kérlek, juttasd vissza ezt a papírt nekem. Zack Williams vagyok, és ha addigra halott lennék, akkor inkább tartsd meg magadnak. Myrtle Beach-nél dobtam az óceánba.”

A dátum szerint mindez 1987. május 16-án történt, és szerencsére nem vészhelyzetben született a palackposta, hanem csak egyfajta kísérletként. Nolan mindenesetre megpróbálta becsületesen visszajuttatni Zack Williamsnek, de aztán a történet furcsa kanyart vett.

Mint kiderült, az üzenetet nem is az említett férfi írta, ráadásul nem is 1987-ben. Hanem a fia, Noah, mégpedig pár héttel ezelőtt. Talán nem számított rá, hogy az áramlatok ilyen gyorsan partra vetik az üveget?

Nem, erről szó sincs, a srác ugyanis nem Myrtle Beach-nél dobta az óceánba, hanem egyszerűen csak ott hagyta a homokban annál a csatornánál, ahol Nolan megtalálta. Williamsék családi vakáción jártak, és a fiuk alighanem csak játékból találta ki az egészet.

Az apa ráadásul azzal kavarta meg az egész sztorit, hogy úgy emlékezett: gyerekként tényleg járt Myrtle Beach-en, ahol valóban a tengerbe dobott egy palackpostát.

„Csak azt furcsálltam a dologban, hogy nemrég jártunk Florida Keys-ben, ahol a palackot megtalálták. Az tényleg fantasztikus lett volna, ha éppen ott leltek volna rá az én igazi üzenetemre”

– mesélte Zack Williams. Végül is, nem követtek el semmi törvénybe ütközőt, a globális média figyelmét viszont kétségkívül sikerült felhívniuk magukra.

Borítókép: Profimedia