promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Olyan üzenetet találtak egy palackpostában, amire senki sem számított
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Vissza a jövőbe filmek története ehhez képest simán követhető.

Palackpostát találni mindig izgalmas dolog, hiszen sosem lehet tudni, ki, mikor és – legfőképpen – miért dobta be üzenetét a tengerbe. Legutóbb 1987-es dátumozással találtak Floridánál egy üvegbe rejtett szöveget, de nem volt benne sok köszönet.

A Christopher Nolan nevű megtaláló a következőket olvashatta a gyűrött papíron:

„Kedves Ismeretlen, kérlek, juttasd vissza ezt a papírt nekem. Zack Williams vagyok, és ha addigra halott lennék, akkor inkább tartsd meg magadnak. Myrtle Beach-nél dobtam az óceánba.”

A dátum szerint mindez 1987. május 16-án történt, és szerencsére nem vészhelyzetben született a palackposta, hanem csak egyfajta kísérletként. Nolan mindenesetre megpróbálta becsületesen visszajuttatni Zack Williamsnek, de aztán a történet furcsa kanyart vett.

Mint kiderült, az üzenetet nem is az említett férfi írta, ráadásul nem is 1987-ben. Hanem a fia, Noah, mégpedig pár héttel ezelőtt. Talán nem számított rá, hogy az áramlatok ilyen gyorsan partra vetik az üveget?

Nem, erről szó sincs, a srác ugyanis nem Myrtle Beach-nél dobta az óceánba, hanem egyszerűen csak ott hagyta a homokban annál a csatornánál, ahol Nolan megtalálta. Williamsék családi vakáción jártak, és a fiuk alighanem csak játékból találta ki az egészet.

Az apa ráadásul azzal kavarta meg az egész sztorit, hogy úgy emlékezett: gyerekként tényleg járt Myrtle Beach-en, ahol valóban a tengerbe dobott egy palackpostát.

„Csak azt furcsálltam a dologban, hogy nemrég jártunk Florida Keys-ben, ahol a palackot megtalálták. Az tényleg fantasztikus lett volna, ha éppen ott leltek volna rá az én igazi üzenetemre”

– mesélte Zack Williams. Végül is, nem követtek el semmi törvénybe ütközőt, a globális média figyelmét viszont kétségkívül sikerült felhívniuk magukra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás