promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
2 millió forintos kincset találtak egy ALDI-táskában - megdöbbentő, hogy mit rejtett
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az eldugó azt gondolta, egy ALDI-táska nem fog gyanút kelteni, hát rosszul gondolta. Ez buktatta le a kincset

A megtalálónak éppen az lett gyanús, hogy a rómaiaknak "valószínűleg" nem volt ALDI-juk, így azonnal tudta, hogy turpisság van a dologban. Mindez Nagy-Britanniában történt egy olyan helyszínen, ahol rendszeresen bukkannak elő római és viking ékszerek, tárgyak és eszközök.

Charles Cartwright pedig az újonnan vásárolt fémdetektorát vitte el első útjára, amikor az jelzett, ő pedig azonnal ásni kezdett, majd egy ALDI-táskát talált a föld alatt. Ennél pedig semmi nem okozhatott számára nagyobb kultúrsokkot, mivel a táskát mélyen a föld alatt találta.

Kibontotta, majd kiderült, hogy körülbelül 5500 font, azaz több mint 2 millió forint értékben találhatók benne római, viking és egyiptomi műtárgyak, amelyeket 4 évvel ezelőtt loptak el egy műgyűjtőtől. Végül a tárgyakat visszajuttatták az eredeti tulajdonoshoz.

Cartwright elmondta, hogy nagyon meglepődött az ALDI-s felirat láttán, és rögtön tudta, hogy valami nagy dolog lapul a mélyben, egy olyan dolog, aminek nem kellene a föld alatt lennie, mivel nem a rómaiak hagyták itt.

A hihetetlen felfedezésről a Birmingham Live oldalán láthattok képeket.

(via Birmingham Live)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás