promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bill Gates-nek szerződésbe foglalt „elhajlási engedélye” volt – egy másik nő miatt válik a feleségével?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Bill Gates minden évben együtt tölthetett egy hétvégét a volt barátnőjével, akivel a mai napig szoros kapcsolatot ápol.

A Microsoft társalapítója és volt vezérigazgatója nemrég bejelentette, hogy 27 év házasság után elválnak feleségével, Melindával. A válás kapcsán ternészetesen sok a találgatás. A sajtó többek között felkapott egy érdekes, régebbi hírt arról az állítólagos megállapodásról, amely szerint a férfinek szerződése volt róla, hogy minden évben eltölthet egy hétvégét volt barátnőjével, Ann Winbladdal a tengerparton.

A 65 éves Gates és a 70 éves Ann Winblad a 80-as években jöttek össze. Hét évig alkottak egy párt, majd 1987-ben szakítottak, épp abban az évben, amikor Gates megismerkedett Melindával.

Winblad egyébként maga is nagy koponya lehet, ugyanis ő alapította meg az Open Systems Inc. nevű számviteli szoftvercéget, amely hat évvel később több mint 15 millió dollárért kelt el. A nő ezután beindította az ország első, kizárólag szoftverekre összpontosító kockázatitőke-társaságát, a Hummer Winblad Venture Partnerst.

A TIME Magazine már 1997-ben beszámolt róla, hogy

Gates Melindával való házassága előtt megállapodást kötött feleségével, hogy Winbladdal minden évben együtt vakációzhatnak. A páros ennek megfelelően több mint egy évtizede minden tavasszal eltöltött egy hétvégét egy Észak-Karolina külső partjainál álló nyaralóban.

Gates és Winblad egyébként állítólag csak számítógépes játékokkal játszott, miközben a biotechnológiáról beszélgettek, legalábbis a férfi szerint.

„Megosztjuk a világgal és önmagunkkal kapcsolatos gondolatainkat, miközben újra és újra elcsodálkozunk azon, hogy két fiatal túlteljesítőként miként kezdtük el ezt a nagy kalandot, amely egy kevéssé ismert ipar peremén a világegyetem középpontjába került.”

– fogalmazott kissé bátrabban Winblad.

Ann Winblad
Ann Winblad. Forrás: Profimedia

A TIME arról is beszámolt, hogy 1987-es szakításuk részben annak volt köszönhető, hogy az öt évvel idősebb Winblad már készen állt a házasságra, míg Gates állítólag még nem. A páros azonban később is szoros barátságban maradt. 

„Amikor úgy döntöttem, hogy feleségül veszem Melindát, felhívtam Annt és a jóváhagyását kértem.”

– mondta el Bill Gates a TIME-nak.

A férfi válásához egyébként nincs köze Winbladnak, legalábbis egyelőre semmi sem utal erre. 

„Nagyon sok gondolkodás és sok munka után döntöttünk a válás mellett. Az elmúlt 27 év során három hihetetlen gyermeket neveltünk fel, és felépítettünk egy olyan alapítványt, amely az egész világon azért működik, hogy minden ember egészséges és produktív életet élhessen. Továbbra is hiszünk ebben a küldetésben, és továbbra is együtt fogunk működni az alapítványnál, de már nem hisszük, hogy együtt növekedhetünk tovább életünk következő szakaszában. Helyet és magánéletet kérünk családunk számára, amikor elkezdünk eligazodni ebben az új életben.” 

– olvasható Gates nyilatkozata a Daily Wire-on.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás