promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyar szalámi, amitől még Bill Gates is el volt ragadtatva
Borítókép:  Venison Gusto Facebook
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ivánácz Gábor és a Venison Gusto története.

Egy cég, ami hisz a régi idők hagyományaiban, és kizárólag rendkívüli ízélményt nyújtó termékeket kínál. Ez a Venison Gusto, amelynek gourmet-füstölt készítményeinek mindegyike a legkiválóbb magyar szarvas, vaddisznó, szürkemarha és vízibivaly hús felhasználásával készül, tradicionális magyar receptek alapján, az ízek pedig önmagukért beszélnek.

De honnan is indult ez a cég, és mi köze mindennek Bill Gates-hez?

Ivánácz Gábor, a cég alapítója magyarországi kávézókban kezdte karrierjét, majd Londonba ment pincérkedni. Később Kensington-ban a Launceston Place nevű Michelin-csillagos étterem üzletvezetője lett. Miután Franciaországban elvégzett egy séftanfolyamot, bekerült a luxusjachtok világába: séfként és komornyikként dolgozott.

A szalámikkal azonban csak akkor kezdett el foglalkozni, mikor egy orosz családnál szolgált komornyikként. A feladati közé tartozott az is, hogy beszerezze az alapanyagokat a konyhára, a húsoktól kezdve a sajtokon keresztül egészen a minőségi francia borokig. Gábor viszont mindig is úgy gondolta, hogy a magyar szaláminál nincs jobb a világon. Gyakorlatilag itt született meg a Venison Gusto ötlete.

Missziójának tekinti, hogy a magyar termékeket népszerűsítse a világban. A cég megalapítása óta már beszállít a Four Seasons-be, a Kempinski-be, a Babelbe, a Zsidai Group éttermeibe. Belgiumba, Bécsbe, Grúziába, magyar nagykövetségekre, és luxusjachtokra. Utóbbin találkozott a Microsoft Atyjával és feleségével is, akik két hetet töltöttek a hajón. Bill Gates az egyik reggelinél kóstolta meg Gábor termékeit.

„Megkóstolta a szarvas bresaolát és a paprikás szarvasszalámit, és annyira el volt ragadtatva, hogy írt számomra egy ajánlást. Hihetetlenül büszke voltam, és úgy éreztem, ezzel nemcsak az én termékeimet ismerték el, hanem Magyarországot és a magyar ízeket”

- fogalmazott Gábor az egy.hu-nak (Borbás Marcsi online portálja), akinek jövőbeni tervei között szerepel, hogy minden 6 csillagos jacht-ra eljusson a termékeivel, és üzletet nyisson a Cote d’Azuron.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás