promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több, mint tíz év után tűnt fel ismét szürke bálna a Földközi-tengerben
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy fiatal szürke bálna tűnt fel Olaszország partjainál, ami nem megszokott dolog. A szakértők szerint a sarkvidéki jég olvadásának is köze lehet az állat felbukkanásához.

Meglepő módon egy fiatal szürke bálna tűnt fel Olaszország partjainál. Megjelenése aggodalmat keltő, a szakértők szerint a sarkvidéki jég olvadásával is összefüggésben lehet. -írja az MTI.

A nagyjából egyéves bálnát a napokban a Nápolyi-öbölben, Sorrentónál és a Ponza-sziget közelében is látták elúszni.

A partiőrség felszólította az embereket, hogy ne zavarják a mintegy 15 méteres állatot. Ugyanezt kérték az állatvédők is. A La Repubblica című olasz napilap Wally-nak nevezte el a félelmet nem mutató, kíváncsi bálnát. Az állat egyszer már beleakadt egy halászhálóba, de kiszabadították.

Az, hogy szürke bálna tűnik fel a Földközi-tengerben, nagyon ritka és különleges dolog. Legutóbb 2010-ben tűnt fel egy egyed Izrael partjainál.

Szakértők feltételezése szerint az Északi-sark jégsapkájának olvadása új utakat nyit meg a szürke bálnák számára az Atlanti-óceánba, ahol gyakorlatilag kihaltak ezek a tengeri emlősök. Marevivo szövetség szerint a szürke bálna part mentén élő faj, egyedei gyakran nyomulnak be nagy lagúnákba, az egyed vélhetően így talált utat a Földközi-tengerbe is.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás