Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Világszenzáció: órákig pofoztak egy csirkét, mire az megsült - videó

Világszenzáció: órákig pofoztak egy csirkét, mire az megsült - videó

Színes

Világszenzáció: órákig pofoztak egy csirkét, mire az megsült - videó

Színes

CST 13:32

Nem csalás, és nem ámítás, ez itt a színtiszta igazság. Egy kis csavarral persze.

Az IFLscience olyan cikket közölt, amire nincsenek szavaink.

Évekig próbálkoztak a kísérlettel, de most végre sikerült, és ez világszenzáció. Reméljük, azért nem az lesz az első projektetek a videó megnézése után, hogy elszaladtok a legközelebbi Aldiba, Lidlbe vagy Tescoba, és lecsaptok a csirke-akciókra, mivel a dolog azért nem olyan egyszerű,

sőt, inkább bonyolultabb és macerásabb, mint betenni a jó öreg sütőbe vagy éppen kirántani.

A kísérletek amúgy azután pörögtek fel, hogy egyes tudósok azt mondták, lehetséges sűrű ütögetésekkel sült csirkét készíteni, hiszen a kinetikus, mozgási energia hőt termel. Először kiszámolták, hogy milyen gyors ütés kellene, hogy egy ütésre sültcsirke legyen a csirkéből, de itt olyan magas sebesség jött ki, hogy igazából ekkora pofontól a csirke szét is robbant volna. 

Itt egy ábra, ami segít elképzelni:

Végül készítettek egy masinát, egy kézi ütögetőgépet, a csirkét pedig betették egy olyan csomagolásba, ami segített bent tartani a hőt. Elkezdődött végül a csapkodás. A csirke végül 135 ezer pofon hatására 8 óra alatt sültcsirke lett.

Borítókép: Profimedia