promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Obszcén karikatúrával bírálják a brit királyi családot
Borítókép:  Charlie Hebdo / Daily Mail
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Charlie Hebdo francia szatirikus magazin legújabb lapjának címoldalán az angol királynő Meghan Markle nyakára térdelve fojtogatja a hercegnét.

A címlapon az alábbi szalagcím olvasható:

„Miért hagyta el Meghan a Buckingham-palotát” 

Alatta egy szatirikus rajz látható, amelyen az angol királynő Meghan Markle nyakára térdelve fojtogatja a hercegnét, aki így felel a kérdésre: 

„Mert már nem kaptam levegőt.”


Forrás: Charlie Hebdo / Daily Mail

A rajz azért rendkívül felkavaró és ellentmondásos, mert egyértelműen párhuzamba vonható George Floyd tavaly májusi halálával, amikor Minneapolisban egy fehér rendőrtiszt az autójából kirángatva a földre teperte a fekete férfit, a nyakára térdepelt, és nyolc percen keresztül nem hagyta megmozdulni, aminek következtében Floyd nem kapott levegőt és életét vesztette.

Az ellentmondásos karikatúra azután jelent meg, miután bemutatták az Oprah Winfrey-vel készült történelmi jelentőségű interjút, amely során a sussexi herceg és hercegné a palotán belüli rasszizmusról és gyermekük hűvös fogadatásáról is beszélt.

„A hercegné elmondta, hogy számos beszélgetés volt arról, hogy Archie Harrison vajon mennyire lesz sötét bőrszínű.”

– számolt be róla a 24.hu.

A közösségimédia-felhasználók közül sokan megdöbbentőnek és helytelennek vélik a Charlie Hebdo rajzát azzal érvelve, hogy az nevetség tárgyává teszi a rasszizmus valós és súlyos problémáját. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás