promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a férfi lazán sétálgat az utcán, bal karján egy egész kaptárnyi méhhel
Borítókép:  Daily Mail
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A méhek mindenütt megtelepedhetnek, ahol virágok vannak a közelben. Ha a kaptárukat problémás helyeken építik föl, például iskolák vagy óvodák területén, fontos, hogy biztonságosan át legyenek telepítve. A cikkünkben szereplő dominikai férfi egy egészen gyakorlati megközelítést alkalmazott a költöztetésre. 

Danii Rodman épp autókázott egyet a Dominikai Köztársaságban lévő otthona közelében, amikor egy rendkívül szokatlan jelenségre lett figyelmes: egy férfi sétált az utcán, rezignált nyugalommal arcán. Ebben eddig nincs semmi különös, a jelenet mégis sokkoló volt: a férfi bal karját ugyanis teljesen elborították a méhek.


Forrás: Instagram / DANII RODMAN

Rodman megállt, muszáj volt rákérdeznie a jelenség okára. Rövid beszélgetésbe elegyedtek, így megtudta, hogy az idegen karját ellepő rovarok a férfi méhei – azért gyűltek köré, mert a kezében tartotta a kaptár méhkirálynőjét. A kolóniát épp átköltöztették valahova, az viszont nem derült ki a beszélgetésből, hogy mi okból.

Rodman mindenesetre elmondta a The Dodónak, hogy a férfi teljesen normálisan viselkedett. Úgy tűnt, hogy korábban is megtette már ezt az utat a méhekkel városon keresztül. Ezt az is alátámasztja, hogy a környékbeli emberek egyáltalán nem lepődtek meg rajta.

Már régóta tudjuk, hogy a méhek rendkívül fontos szerepet töltenek be az emberi életvitel jelenlegi formájának fenntartásában.

„A virágos növények 87 százaláka, köztük a legfontosabb termesztett növények háromnegyede igényli a beporzók közreműködését a termés- és/vagy a magképzéshez. Ezek között találunk sok zöldség- és gyümölcsfélét, melyek táplálkozásunk alapjai, gyógy- és fűszernövényeket, faanyagot és textília-alapanyagokat.” 

– olvasható a greenfo.hu oldalán.

A méhek problémás helyekről – például az emberek otthonából – való áthelyezése humánus megoldásnak tekinthető, biztosítva a méhek és az emberek békés egymás mellett élését. 

A rovarok áthelyezésének többféle módja van, ilyen gyakorlati megközelítést – amilyet a videóban látható úriember is alkalmaz – azonban ritkán látni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás