promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így lehetsz gazdag és sikeres 3 lépésben
Borítókép:  PX
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az emberben gyakran, talán minden nap felmerül a kérdés, hogyan lehetne gazdag. A gazdagság gondolata mindenkiben benne van, ahogyan ennek az elérésének a lehetősége is. Számtalan könyv és kurzus tanítja a siker és az anyagi függetlenség titkait, mi pedig most elhoztuk azt a 3 legfontosabb tippet, amivel a milliomosok és milliárdosok útjára léphettek. 

Mindenekelőtt fontos tudnod, hogy a TARTÓS gazdagság nem egyik pillanatról a másikra történik és ez jobb is így. Gondolj csak bele, hány olyan lottó-nyertes történetét hallottad már, akik percek alatt lett milliárdosok, a hirtelen vagyonnal és lehetőségekkel azonban nem tudtak élni és néhány év alatt pontosan ugyanott tartottak, mint mielőtt a rengeteg pénzt megkapták volna?!

Tehát a tippek előtt fontos tudnod, hogy türelem és kitartó munka kell a siker elérése érdekében. 

1. Mindig legyen konkrét, meghatározott célod!

Az emberek többsége szeret fantáziálni, és általában mindenkinek akad egy-egy világot megváltó ötlete. Ez teljesen rendben is van, sőt a kreativitás nagy előny lehet más vállalkozókkal és üzletemberekkel szemben. Azonban tudnod kell, hogy az ötletelők csupán alig 1%-a tűzi ki célként az áhított állást vagy bizniszt. A legtöbben "fejben tartják" az elképzeléseiket és ez talán a legsúlyosabb hiba, amit elkövethetnek. 
Tűzz ki magad elé egy célt, határozd meg pontosan mit szeretnél elérni, és ami még fontosabb, írd le őket magadnak! Fogalmazd meg olyan tűpontosan, hogy azt még egy óvodás is megértse. Jegyezd fel mit akarsz konkrétan, mennyi pénzt szeretnél keresni óránként, havonta, évente, hogyan szeretnél kinézni stb. Ha mindez megvan már csak két dolgot kell aláírnod. Azt, hogy mikorra akarod mindezt megvalósítani, illetve hogy mi a terved, stratégiád, ahhoz hogy elérd a célt. 

A legtöbb sikeres ember bármilyen meglepő így tesz. Tollat ragadnak és leírják mit akarnak elérni, sőt a legtöbben kis kártyák formájában magukknál is tartják, és naponta többször elolvassák, ezzel erősítve, hogy tudatalattiuk mindig a célra koncentráljon. 

2. Ne a pénz motiváljon és ne az anyagiakra fogd, ha nem megy!

Egyszer nemrég egy remek mondatot hallottam egy YouTube-on található videóban. Az előadást tartó úr így szólt: „Aki pénz nélkül nem tud pénzt keresni, az pénzzel sem tud!" 
Ez a mondat több, mára sikeres üzletember aranyszabálya lett, mára milliomossá vált férfiak és nők vallják ugyanezt. Tudod ki mondta ezt? Klapka György, az „Aranyember". A főként vicces reklámairól ismert néhai vállalkozó nem mindig volt ugyanis tehetős, azonban mindig képes volt megtalálni azokat a lehetőségeket, amelyekkel szinte pénz nélkül tudott valamit létrehozni, és elérni. 

Tehát ne várj arra, hogy majd egyszer ha lesz pénzed belevágsz valamibe, mert nem ez garantálja a sikert. A sikert a kitartó munka és a folyamatos lehetőségkeresés fogja megteremteni. Ha keményen küzdesz a célért, tisztában vagy az értékekkel amit képviselsz és őszinte amit teszel, a pénz jönni fog, anélkül hogy azt hajkurásznád.

3. Segíts másoknak, ha még csak egy kicsit is!

A legsikeresebb emberek meglepően segítőkészek. Ezzel nem csak másoknak tesznek jót, hanem saját lelküknek is, és ami még fontosabb, remek kapcsolatokat tudnak kialakítani a segítségnyújtással, előzékenységgel. Nem kizárólag saját sikerüket tartják szem előtt, hanem kollégáik, alkalmazottaik és az őket körülvevő személyekét is, így ők is elkötelezetté válnak az érdekében, hogy a segítséget adó is elérje a célját. Ez a titka rengeteg vállalatnak is, elég ha csak a Google-re gondolunk. Az alkalmazottakat olyannyira segíti a vállalat, mind az elszállásolásban, étkeztetésben, élménygyűjtésben, és egyéb területeken, hogy a munkavállalók néha már haza sem akarnak menni, olyannyira elköteleződnek a cég, és annak sikerei iránt.

Ha képes vagy keményen dolgozni azon, hogy csapatjátékossá válj, a csapat is keményen fog dolgozni azért, hogy elérd a vágyaidat. Ne gondolj hatalmas dolgokra, kezd el kicsiben!

A fent említett tippeket ha betartod, képes leszel közelebb kerülni a hőn áhított gazdagság felé. Legyél pozitív, hidd el, hogy képes vagy rá, és kezd el még ma. Ha ezt végig olvastad, az első lépést már megtetted.

A cikk nem számít tanácsadásnak, tréningnek, coachingnak és nem kínál befektetési lehetőséget!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás